Přírodní léčbaZdravé tipy

Čaj před spaním, po kterém okamžitě usnete a budete spát klidně celou noc!

Po mnoho let jsem měl velmi těžké problémy se spánkem! Před 10 lety mi byl předepsán spací lék, který mi pomohl spát. Moc jsem tehdy nevěděl, jak bude hrozné a jak těžké bude se dostat ze závislosti na léku. Když jsem se vydal na cestu ke zdravějšímu životnímu stylu, věděl jsem, že je na čase dostat se i z tohoto léku.

Dnes budu sdílet recept, který Chris Dillon vytvořil pro mě, který mi pomáhá přirozeně spát.Dávám si sklenici tohoto nápoje každý večer před spaním a opravdu mi pomáhá relaxovat a hlavně mi pomáhá usnout!

Zde jsou ingredience:

čaj na spaní, nerafinovaná mořská sůl, přírodní cukr (surový med, sukanát atd.), želatina a tuk.

Tento nápoj obsahuje několik prvků a Chris vysvětluje, proč je zapotřebí zahrnout každou složku do tohoto receptu.

Sůl

Sůl snižuje adrenalin a další stresové hormony. Důvodem, proč lidé mají potíže se zaspáváním nebo se probouzí uprostřed noci, jsou stresové hormony, které jsou zvýšené. Sůl reguluje jejich působení.

Cukr

med nebo cukr je disacharid (glukóza a fruktóza). Fruktóza inhibuje glukózu z krevního cukru. Glukóza sama o sobě způsobí problémy s nakládáním s cukrem v krvi. To je důvod, proč med, cukr a ovoce nebudou mít hladinu cukru v krvi. Když spíte, máte hlad a potřebujete rezervovaný glykogen uložený v játrech, který pomáhá udržovat vyrovnanou hladinu cukru v krvi, zatímco spíte. Když naše hladina krevního cukru klesá, zvyšuje naše stresové hormony a způsobuje, že se probudíme. S rezervou cukru pomáhá zabránit tomu, aby se to stalo, společně se solí pro kontrolu adrenalinu.

Želatina

Želatina je protein s vysokým obsahem prolinů a glycinu, který pomáhá vyrovnat se s tryptofanem a cysteinem se stresujícími účinky na mozek. Glycin je rozpoznán jako „inhibiční“ neurotransmiter a podporuje přirozený spánek.

Tuky

Tuky jako hutná smetana, mléko, sýr a tak dále pomáhají vyvážit poměry bílkovin a sacharidů v čaji. Tuky pomáhají vyrovnat hladinu cukru v krvi.

Měl bych také vzít na vědomí, že „čaj před spaním“, byste měli konzultovat s lékařem, pokud jste těhotná nebo máte těžké zdravotní potíže.

Můžete si také vybrat zelený čaj, červený čaj, bílý čaj atd. … jen se ujistěte, že v čaji není žádný kofein a že čaj je pro vás vhodný.

Můžete se s tímto receptem pohrát, abyste zjistili, které množství je pro vás nejvhodnější, ale je velmi důležité zachovat všechny tyto ingredience k vytvoření klidného nočního spánku.

Ingredience

1 čaj ( např.meduňka, kozlík lékařský, třezalka tečkovaná, bílý čaj…)

480ml filtrované vody

1/4-1/2 lžička nerafinované mořské soli

1/4-1/2 lžičky přírodního cukru (sukanát, syrový med atd.)

1 polévková lžíce želatiny rostlinného původu

(např.agar, xantan koupíte v každé zdravé výživě nebo na internetu)

5 polévkových lžic tučné smetany 33%,nebo čerstvě nadojeného mléka

Instrukce

Ohřejte vodu v rychlovarné konvici.

Přidejte všechny ingredience do šálku s výjimkou smetany a čaje.

Nalijte horkou vodu do šálku a promíchejte.

Poté přidejte smetanu a čajový sáček a ponechte 5 minut luhovat.

Odstraňte čajový sáček a pijte.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button