Péče o těloZdravé tipy

Jak vypadat o dva roky mladší? S pomocí kokosového oleje!

Kokosový olej je jednou z nejužitečnějších ingrediencí, kterou je možno použít všude, v kuchyni, ale také při péči o pleť. Má širokou škálu použití a poskytuje skvělé efekty. Co všechno může pomoci zvrátit a jak vaší pokožce pomůže? Přinášíme pár tipů, jak využít kokosový olej, abyste vypadali mladší.

Aplikace na řasy

Budete-li dávat kokosový olej na řasy před spaním, podpoříte jejich růst a bráníte tak jejich poškození. Navíc, kokosový olej může pomoci k odstranění make-upu.

Péče o pokožku

Vaše tvář bude čistá a svěží jestliže použijete kokosový olej před spaním. Pronikne hluboko do pokožky, která pak bude měkká, pružná a krásně vyživovaná.

Pomoc s celulitidou

Jestliže jde o celulitidu je kokosový olej velmi dobrým řešením. Tento recept ocení zejména ženy. Smíchejte med s kokosovým olejem a naneste na kůži před spaním. Během několika týdnů bude celulitida pryč.

Léčba akné

Využití kokosového oleje je vhodné také pro léčbu akné. Kokosový olej obsahuje mikrobiální činidla, která zabíjí bakterie a to bez podráždění pokožky. Můžete jednoduše aplikovat kokosový olej na pokožku nebo jej smíchat s nápojem či jídlem a bojovat s akné zevnitř.

Křečové žíly

Dokonce i studie se shodují, že kokosový olej je vynikající pro křečové žíly. Problémy, které většina žen má jsou viditelné, tedy popraskané kapiláry, viditelné žíly. Kromě toho se objevují bolestivé otoky nohou. Jde o známku oslabených cév, hlavně kvůli vnějším faktorům. Chcete-li vyřešit tento problém, masírujte křečové žíly s pomocí kokosového oleje.

Holicí krém

Komerční holicí prostředky jsou vysoce chemické a mnohdy bývají velmi drahé. Na druhou stranu můžete kokosový olej používat ke stejnému účelu. Jde o levnou alternativu, která je přírodní a působí hydratačně.

Krém na ruce

Kokosový olej může pomoci také změkčit pokožku. Bude díky tomu hladká, hydratovaná. Po suchých rukou nebude ani památky.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button