Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Domácí prostředky, které pomáhají léčit Streptokoka

Streptokok je bakterie, která postihuje hltan, mandle a hrtan. Mezi běžné příznaky patří bílé skvrny na krku, zarudnutí mandlí, bolesti v krku, problémy s polykáním, ztráta chuti k jídlu, horečka, bolesti žaludku nebo zvracení. To všechno jsou problémy, které se mohou vinou jedné bakterie objevit.

Bacil jménem streptokok

Streptokok obvykle postihuje děti ve věku pěti až patnácti let, ale může napadnout také dospělé jedince, kteří mohou trpět tímto infekčním onemocněním. Jde o velmi nakažlivý stav, nejčastěji k němu dochází v zimních měsících. Ve vzácných případech může neléčený streptokok způsobit zdravotní komplikace jako zánět ledvin nebo revmatickou horečku.

Mohou pomoci léky, například antibiotika, která se k této léčbě často využívají. Můžete však také vyzkoušet některý z přírodních léků. Ty také pomáhají zatočit s bakteriemi a to jednoduše a rychle.

Med a pepř

Tyto dvě ingredience už velmi dlouhou dobu působí jako pomocníci k uklidnění bolesti v krku. Když je smícháte, získáte kombo pro léčbu mnoha problémů. Smíchejte jednu polévkovou lžíci surového organického medu a přidejte špetku mletého pepře. Smíchejte a vložte do úst. Následně nechejte směs klouzat dolů, což pomáhá zmírnit bolest v krku.

Heřmánkový čaj

Heřmánkový čaj je skvělým pomocníkem a přirozeně uklidňuje. Můžete jej použít pro spoustu léčebných účelů, může skvěle pomoci při péči o pokožku a podobně. Má také skvělé uklidňující účinky na bolest v krku. Často se používá díky protizánětlivým, antioxidačním a adstringentním vlastnostem. Některé studie ukazují, že inhalace heřmánkového čaje může pomoci zmírňovat příznaky nachlazení a to včetně bolesti v krku. Heřmánkový čaj může nabídnout stejný účinek jako léky. Stimuluje imunitní systém, tělo tak mnohem lépe bojuje proti infekci.

Kajenský pepř

Kajenský pepř je jedním z nejčastěji používaných domácích prostředků, který skvěle působí na bolest v krku a také pomáhá na infekce v krku. Kajenský pepř navíc pomáhá zmírnit nepříjemné infekce v krku. Jak jej využít? Přidejte med do šálku horké vody a přidejte trošku kajenského pepře. Množství kajenského pepře závisí na vás a vaší toleranci. Smíchejte, dokud nebude směs velmi dobře promíchaná a poté nechejte mírně vychladnout. Pijte, dokud je směs teplá, aby se bolest v krku zmírnila.

Inhalujte

Páry pomáhají pročistit dutiny a také nosní cesty. Přidejte několik kapek svého esenciálního oleje do horké vody, což skvěle pomůže. Můžete použít eukalyptus, mátu, oregano, tymián a mnohé další esenciální oleje. Vezměte mísu nebo lavor, dejte do něj horkou vodu, přidejte pár kapek esenciálního oleje a nahněte se nad lavor s ručníkem na hlavě a vdechujte. Ucpaný nos se tak pomáhá jednoduše uvolňovat,

Zelený matcha čaj

Vysoká hladina antioxidantů nalezených v zeleném čaji matcha pomáhá posilovat váš imunitní systém a dále také napomáhá snižovat zánět. Konzumace tohoto čaje pomáhá detoxikovat lidské tělo, zmírňuje příznaky, které jsou vyvolány infekcí v krku.

Lékořice

Lékořice se již dávno používá při bolesti v krku. Je dobré jí kombinovat s trochou teplé vody, díky čemuž si připravíte účinné kloktadlo. Pomůže tak skvěle uklidnit bolesti a nepříjemné pálení v krku

Jilm plavý

Právě jilm má v sobě látku podobnou hlenu. Smícháte-li jej s vodou, vytváří se hladký gel, který pomáhá pokrýt a zároveň uklidnit váš krk. Chcete-li jej využít, pak dejte do vroucí vody práškovou kůru tohoto stromu a pečlivě smíchejte. Následně vypijte.

Proskurník

Tato rostlina disponuje také slizovitou látkou, která pomáhá mírnit bolesti v krku. Přidejte sušenou část proskurníku do šálku vroucí vody a vytvořte si z ní čaj. Pijte dvakrát až třikrát denně, což může velmi účinně zmírnit bolesti v krku a nepříjemné svědění.

Jablečný ocet

Usrkávání jablečného octa je snadný způsob, jak likvidovat přirozeným způsobem Streptokoka. Jablečný ocet má silné léčivé sloučeniny jako kyselina octová, což může nebezpečné bakterie likvidovat a zabraňuje růstu bakterií. Kyselina octová likviduje nežádoucí bakterie, může tedy působit jako přirozené antibiotikum.

Česnek s himálajskou solí

Česnek se slanou vodou omezuje otoky, uklidňuje bolesti v krku a tvoří nepříjemné prostředí pro bakterie, což je pomáhá likvidovat. Nemůžete však sáhnout po klasické soli, využijte růžovou himálajskou sůl. Dočasně zvyšuje pH v ústech, vytváří alkalické prostředí a právě to není vhodné pro přežití bakterií v ústech. Himálajská sůl pomáhá zlepšit podmínky pro dýchání, jde o antibakteriální látku. Má protizánětlivé vlastnosti a odstraňuje patogeny z úst.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button