Jídlo a stravováníZdravé tipy

Návod na koktejl, který nahradí svačinu nebo hlavní jídlo dne

Při přípravě osvěžujícího nápoje je primárním cílem poskytovat tělu potřebné vitamíny a minerály, které se ztrácí v náročných pracovních dnech. Je proto důležité, aby koktejl obsahoval mix vybraných druhů ovoce a zeleniny mající maximální přínos pro lidské tělo a organismus.

koktejlTento výživný a chutný koktejl vám poskytne dostatek železa, vlákniny, draslíku, hořčíku, kyseliny listové a vitamínů A, B1 a B6. Jsou vzpruhou pro vaše tělo!

Složení:

  • 3 hrsti špenátu

  • 1 šálek jahod nebo malin

  • 1 okurka

  • vymačkaná šťáva z pomeranče nebo citrónu

  • čerstvé listy máty

Příprava:

Očistěte zeleninu a ovoce. Vložte všechny přísady do mixéru (kromě citrónové nebo pomerančové šťávy a lístků máty). Mixujte do doby, než získáte hladkou směs. Přidejte vymačkanou šťávu. Do sklenice vložte pár kostek ledu, nalijte koktejl do sklenice a ozdobte snítkou máty.

Tento koktejl je skvělý jako svačinka, ale nahradí i jedno hlavní jídlo.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button