Péče o těloPřírodní léčba

Detox vašich plic – skvělá strategie k léčbě dýchacích problémů

Správná funkce plic je pro lidské tělo opravdu velmi důležitá. Většina lidí si to ani neuvědomuje, ale skutečnost, že plíce mohou být znečištěny toxiny a odpadními látkami, jsou nebezpečné pro lidské tělo i zdraví. A tyto toxiny mohou často pocházet z naší stravy, životního stylu, vzduchu a podobně.

plíce

Zdravé plíce

Aby vaše tělo zůstalo zdravé, zejména vaše plíce, je nutno je udržovat zdravé a čisté. Bez toxinů, protože to, co se dostává do vašich plic, se dostává také do krevního řečiště. A dýchání je pro lidský život nezbytně nutné. Tyto orgány dávají v podstatě život a je nutno s nimi zacházet opatrně a dobře. Co když jsou plíce zanesené a oslabené toxiny? Pomůže detoxikace! Přinášíme hned několik tipů, jak detoxikovat plíce, aby se zlepšila jejich funkce, snížilo se riziko rakoviny plic a zlepšil se celkový zdravotní stav dýchacích cest. Co by mohlo pomoci?

Voda

Pití vody je výhra pro celkové zdraví. Dostatečně hydratuje tělo, pomáhá plicím, hubnutí a mnoha dalším. Doporučuje se denně pít osm až deset sklenic. Toto množství udrží hydratované nejen vás, ale vaše plíce. Celé plíce budou propláchnuty, což vyčistí hlen a bojuje s bakteriálními infekcemi. Můžete do své vody přidat také ovoce nebo zeleninu, což vás bude motivovat k pití vody. A navíc bude voda chutnat lépe.

Sáhněte po bylinkách

Skvěle funguje citron, zázvor nebo máta peprná. Citronová voda je velmi známá a jde o jeden z nejúčinnějších přírodních čisticích prostředků. Funguje jako skvělé diuretikum a antioxidant, může velmi účinně detoxikovat lidské tělo. Pití vody s citronem by měla být první věc, kterou uděláte každé ráno. Tím způsobem vyčistíte lidské tělo, které ne následně připraveno na celý den. Zázvor a máta mohou také dobře fungovat. Mohou totiž uvolnit dýchací cesty a z plic odstranit toxiny. Pro dosažení nejlepších výsledků si dejte před spaním zázvorový čas s mátou. Můžete zkusit také žvýkat lístky máty pro boj s plicní infekcí.

Dýchací cvičení

Cvičení hlubokého dýchání může být velmi dobré pro vaše plíce. Zlepšuje a zvyšuje to průtok krve do plic, což je může pomoci udržet dál od toxinů. Vyzkoušejte tato dechová cvičení. Je to jednoduché, pořádně se nadechněte, zadržte dech a následně pomalu vydechujte. Kromě dechových cviků můžete vyzkoušet klasický fyzický pohyb.

Přírodní čisticí prostředky

Většina výrobků pro čištění domácnosti, které běžně využíváme, je plná toxinů, které jsou pro lidské zdraví škodlivé. Chlorové bělící prostředky, leštící laky, osvěžovače vzduchu, aerosoly a další věci obsahují toxické látky, které souvisí s astmatem a mnoha dalšími respiračními problémy. Je velmi důležité číst etikety na výrobcích a zkoušet hledat ty, které neobsahují vůně a další toxiny. Například, když vyčistíte okna, nechejte je otevřené, aby vzduch cirkuloval.

Horká sprcha s eukalyptem

Velmi účinně můžete eliminovat toxiny z plic tím, že vdechujete horkou páru. Eukalyptus má silné antioxidační a antiseptické vlastnosti, které mohou snížit riziko kašle a nachlazení, což podporuje dýchací systém. Může se zmírnit také bolest v krku, plný nos nebo zanesené dutiny.

Hroznová šťáva

Pití čerstvé hroznové šťávy každý den po dobu jednoho týdne mohou eliminovat tvorbu toxinů z vašich plic. Hrozny mají silné antioxidační vlastnosti a mohou snížit zánět v plicích, což snižuje závažnost astmatu stejně jako riziko rakoviny plic.

Přestat kouřit

Tento krok je opravdu nejdůležitější k zahájení procesu čištění plic. Cigarety obsahují dehet, který je znám jako činidlo způsobující rakovinu. Může také mít vliv na spoustu kašle, pískání nebo případnému nachlazení. Kouření přispívá k 84% úmrtí na rakovinu plic. Toto alarmující číslo by mělo motivovat všechny, kteří kouří, aby přestali. Dopřejte zdraví svým plicím!

Vyhněte se jídlu produkující hlen

Mléko, přesnice, maso, sója a mnoho dalšího může být pro tělo těžší, protože se může tvořit hlen v plicích. Ujistěte se, že vaše strava je bohatá na antioxidanty a vlákninu. Tyto potraviny mohou pomoci pročistit váš systém a zlepšit trávení.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button