Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Proč máte svalové křeče během noci? Známe důvod i způsob, jak tomu zabránit!

Svalové křeče jsou definovány jako náhlé, nepříjemné a bolestné napnutí svalů. Trvají několik sekund i minut. Jde o jednu z nejhorších bolestí. Často nás zastihnou nepřipravené, zejména pak, pokud se to stane uprostřed noci, během vašeho spánku. Bolest vás ochromí a vy čekáte, až to celé odezní. Proč se svalové křeče objevují zejména v noci? Jak si od nich pomoci? To vše se dozvíte v následujícím článku.

svalové

Nedostatek vody

Křeče v oblasti dolních končetin někdy naznačují, že vaše tělo nemá dostatek vody nebo mu chybí některé specifické živiny. Pokud to však není váš případ, pak se může jednat o závažný problém, např. infekce ledvin a podobně. Svalové křeče v nohou není dobré brát na lehkou váhu.

Co pomůže?

Na svalové křeče může pomoci několik jednoduchých triků. Můžete třást nohama a aktivovat tak tok krve do nohou. Pomoci může také postavit nohu na zem nebo vstát z postele a zkusit se projít. Za účelem zmírnit svalové křeče v nohách lze použít také lžíci hořčice.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button