Jídlo a stravováníPéče o tělo

Příliš mnoho cukru v těle může způsobit zdravotní problémy

Cukr? Kdo ho nemá rád. Nachází se téměř v každé potravině a s oblibou si ho dáváme do kávy nebo čaje. Dokonce i snídaňové cereálie nebo ovesné vločky obsahují větší množství cukru. Jenže všeho moc škodí a ani u cukru to není jinak.

Co se děje s naším tělem, když má příliš mnoho cukru

  • Příliš mnoho cukru vede k přetížení a poškození jater. Účinky cukru lze přirovnat k účinkům alkoholu. cukrVeškerá fruktóza je zpracovávaná jediným orgánem, který je velkým množstvím cukru zatížený a vede to k jeho poškození.
  • Příliš mnoho cukru ovlivňuje množství inzulinu v těle a zvyšuje procento tuku v těle. Fruktóza ovlivní vaše tělo a vyhodí z rovnováhy vaše chuťové buňky a chuť k jídlu. To vede k přejídání a vypěstování si odolnosti vůči inzulinu.
  • Příliš mnoho cukru způsobuje metabolickou dysfunkci. Příliš velké množství konzumace cukru způsobuje metabolický syndrom. Z toho vzniká obezita, snížení HDL a zvýšení LDL, zvýšená hladina cukru v krvi a vysoký krevní tlak.
  • Příliš mnoho cukru zvyšuje hladinu kyseliny močové. Vysoká hladina kyseliny močové je rizikový faktor, který je spojený s nemocí srdce a ledvin.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button