Jídlo a stravováníPéče o těloPřírodní léčba

10 nejmocnějších přírodních antibiotik, která lidstvo zná

Antibiotika jsou běžně používaná léčiva, která pomáhají léčit mnoho nemocí a také pomáhají v prevenci bakteriálních infekcí. Při správném použití zabíjejí či potlačují růst bakterií, které způsobují problémy s kůží, ušními infekcemi nebo žaludečními problémy. Různé typy antibiotik působí proti různým druhům bakterií a některým druhům parazitů. Lékaři předepisují antibiotika v závislosti na specifickém zárodku (bakterie či parazit), který způsobuje infekci.

Kde zabírají antibiotika?

Antibiotika však nezabírají na infekce, které jsou způsobené viry, tedy například na bolesti v krku, většinu druhů kašle, chřipku a obyčejné nachlazení. Nepomáhají také proti houbovým infekcím. Mikroorganismy se často stávají imunní vůči antibiotikům a staly se silnějšími a silnějšími v boji proti účinkům antibiotik a to mnohdy časem či nadužíváním těchto léků.

Superbugs

Jde o název, který označuje bakterie, které jsou dnes odolné nebo imunní vůči většině antibiotik. Mohou bojovat proti účinkům antibiotik a jejich užívání je tak zbytečné. Pozitivní je, že existuje řešení a my vám jej nyní představujeme.

Přírodní antibiotika

Právě z toho důvodu, že mohou být antibiotika imunní, lidé sahají spíše pro přírodní antibiotika. Jde o způsob, jak léčit mírné infekce a zabránit tak odolnosti vůči antibiotikům. Jde o miliony a miliony bylin, rostlin, květin, které farmaceutické společnosti využívají k posílení účinků svých produktů. Nicméně tyto rostliny a bylinky vám mohou pomoci s menšími infekcemi a bakteriemi. Nejsou odolné proti virům.

Přírodní antibiotika

Přírodní antibiotika se rozdělují do dvou kategorií – antifungální a antibakteriální. Jak už sám název naznačuje, oba typy jsou skvělé pro boj s bakteriemi a houbami. Přírodní antibiotika mají omezenější specifickou funkci samy o sobě. Pokud se rozhodnete vyzkoušet přírodní antibiotika, pak vám lékař poradí, jaké antibiotikum pro vás bude vhodné. Může se stát, že způsobíte víc škody, než užitku.

Antibakteriální látky

Nyní vám přinášíme seznam nejúčinnějších přírodních antibakteriálních látek, které lze použít proti infekci ran, ušních infekcí, E. Coli, salmonely nebo H.pylori.

Surový med – je velmi dobře známý pro své antibakteriální vlastnosti a jeho spotřeba přispívá k lidskému zdraví. Unikátní kombinace peroxidu vodíku, kyselosti, osmotického účinku, vysoké koncentrace cukru a polyfenolů pomáhá zabíjet bakteriální buňky.

Kořen křenu – kvůli antibakteriálním vlastnostem je kořen křenu ideální volbou pro boj s bakteriálními infekcemi jako stafylokok nebo listeria.

Jablečný ocet – pomůže vám přirozeně se zbavit bakterií a zabíjet patogeny

Cibule – má antibakteriální vlastnosti a je zvláště vhodná pro posilování imunitního systému, pomáhá ochránit lidské tělo před napadením nežádoucími bakteriemi.

Oreganový esenciální olej – je skvělý, pokud chcete ze svého těla odstranit infekce kůže, problémy s močovým traktem a jakýkoli druh bakterií nebo hub, které se způsobují infekcí. Oregano je ideální pro interní i externí použití.

Zázvor – pro lidské tělo je zázvor velmi přínosný, pokud jde o boj s infekcemi a bakteriemi.

Kurkuma – účinnou látkou je kurkumin, který napadá střevní bakterie a dráždivé látky, které způsobují příznaky alergie.

Česnek – jde o přirozený posilovač imunity, který pomůže posílit a ochránit váš organismus před nežádoucími bakteriemi.

Antifungální látky

Jedná se o nejmocnější přírodní antifungální látky, které vám mohou pomoci při prevenci a léčbě kožních vyrážek, kvasinkových infekcí, nadměrného růstu Candida Albicans. Patří mezi ně:

  • Zázvor
  • Kurkuma
  • Surový med
  • Kořen echinacey
  • Jablečný ocet

Všechny výše zmíněné produkty jsou snadno dostupné na trzích a můžete je tedy zařadit do svého jídelníčku, do své každodenní stravy. Používáte-li extrakty nebo doplňky, lékař vám může pomoci se správným dávkováním, aby výsledky byly co nejlepší. Vždycky je nejlepší je konzumovat syrové a posilovat imunitní systém. Je možno bojovat proti všem plísním, bakteriím a bránit tak své tělo před takovýmto napadením.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button