KrásaPřírodní léčba

Zelený čaj – jak skvěle umí pomoci při vypadávání vlasů?

Zelený čaj. Pro někoho věc, kterou prostě nikdy nevypijí a jednoduše se o něj nestarají, pro druhé věc, která je každý den umí nastartovat a pomoci jim v péči o vlastní tělo. Zelený čaj je napěchován antioxidanty a zdravými látkami, které mohou tělu opravdu hodně pomoci. Když jej budete popíjet, může se vám zlepšit pleť, zdraví, budete mít víc energie a podobně. Skvěle funguje zelený čaj také na vlasy.

Pití zeleného čaje

Po ránu, podle mnoha odborníků, není nic lepšího než šálek zeleného čaje. Ze zdravotního hlediska je toto úplně skvělé. Léčivé účinky čaje jsou známy před dva tisíce let před naším letopočtem, v ajurvédě se využívají dodnes. Můžete jej pít pro zrychlení metabolismu, pro lepší trávení a mnoho dalšího. Rovněž umí odstranit z těla přebytek volných radikálů, zbavuje kocoviny, má antibakteriální a desinfekční účinky, snižuje riziko srdečních chorob, mírní žaludeční obtíže, pomáhá s tělesnou hmotností. Zelený čaj je také skvělý pro vaše vlasy!

Matné vlasy, které nemají dostatek lesku, jsou drsné, bez života. Poškozené vlasy jsou hold nepříjemné a nevypadají vůbec hezky. Nejsou poddajné, měkké, potřebují prostě jen zásah, který jim v tomto ohledu pomůže. Neutrácejte za šampony a další přípravky, které by mohly vlasům pomoci. Zkuste přírodu, přesněji právě zelený čaj. Ten s vlasy umí doslova zázraky, díky antioxidantům, které obsahuje.

Sníží padání vlasů, dodá jim tolik potřebnou výživu a lesk. Příroda je hold nejlepší, za zlomek ceny si můžete vyrobit sprej na vlasy ze zeleného čaje a snížíte tak padání vlasů, dodáte jim vláhu a obnovíte jejich růst. Vyzkoušejte tuto přírodní metodu. Recept připravíte doma během pár minut. Jak na to?

Co budete potřebovat:

  • 1 šálek šťávy z aloe vera
  • 1 šálek zeleného čaje
  • Pár kapek rozmarýnového esenciálního oleje

Jak postupovat:

Všechny výše uvedené ingredience smíchejte do směsi, přidejte do rozprašovače a můžete začít používat. Tento sprej je skvělý způsob, jak snížit padání vlasů. Můžete ho používat před sprchou či po ní. Vlasy tak posílíte a dodáte jim potřebný lesk. Domácí sprej na vlasy můžete uchovávat v lednici, aby byl čerstvý. Můžete přidat pár kapek vámi oblíbeného esenciálního oleje, například levandule, která také podporuje růst vlasů, tea tree olej, který působí jako antiseptikum proti lupům.

Jak může zelený čaj působit na vlasy?

Zelený čaj je nejen účinný pro vaši pokožku a zdraví, ale je to skvělá podpora pro vaše vlasy, zejména pro růst vlasů. Je bohatým zdrojem vitamínu E a C, který pomáhá stimulovat růst vlasů. Pomáhá také posilovat a ošetřit suché či poškozené vlasy, brání roztřepeným konečkům.

Jde o jeden z nejlepších pomocníků pro řešení problémů s vlasy. Bojujete s nimi jednoduše a bez problémů. Zelený čaj je skvělým zdrojem panthenolu, také obsahuje vitamín C, vitamín E. Skvěle pomáhají při stimulaci růstu vlasů, posílení vlasů nebo také při problémech s roztřepenými konečky.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button