Přírodní léčba

Jak zabránit infarktu? Používejte tuto směs potravin

Mnoho lidí si neuvědomuje, že infarktu může být zabráněno velmi jednoduše. Stačí pravidelně užívat kajenský pepř a zabránit infarktu můžete do minuty. Pokud máte ve svém okolí někoho, kdo trpí srdečním onemocněním, mějte tento mocný lék na dosah ruky.

Jak zabránit infarktu pomocí kajenského pepře?

Kajenský pepř prošel četnými výzkumy. Na jednom z nich se podílel Dr. Richard Schulz, který byl ohromen léčivými účinky tohoto typu pepře. Americký doktor Christopher nikdy neztratil pacienta, který právě prožíval infarkt. Po celou dobu své praxe (35 let), používal kajenský pepř. Stačila jen lžička kajenského pepře a šálek vody. U pacientů, kteří byli stále při vědomí, to zabránilo problémům s infarktem již na začátku.

Tato tvrzení nejsou založena na domněnkách, ale na základě faktů a zkušeností z monitorovaných studií v kontrolovaném prostředí. Existuje hned několik možností, jak využívat kajenský pepř a některé z nich jsou obzvláště účinné.

paprika-671961_960_720

Kajenský pepř má zhruba 90,000 SHU (jednotka pálivosti). Pálivější typ je habanero, jamajské papričky, jalapeňo, atd. Většinu z nich naleznete v supermarketech, orientálních a bio obchodech. Pokud se stanete svědky infarktu, okamžitě připravte směs kajenského pepře s vodou a podejte ji postižené osobě. Samozřejmě jen v případě, že je při vědomí a dýchá.

V případě, že je osoba v bezvědomí, můžete použít extrakt z kajenského pepře. Mějte však na paměti, že je velmi ostrá. Bohatě stačí pár kapek pod jazyk pacienta.

Kajenský pepř je silný stimulant a nemá opiové účinky. Díky tomu zvyšuje puls, podporuje krevní oběh, zastavuje krvácení z ran a pomáhá s procesem obnovy srdce.

Jak připravit tinkturu z kájenského pepře

Pokud se budete řídit receptem, získáte nejlepší tinkturu z kajenského pepře proti infarktům. Musíme však upozornit, abyste nepoužívali jiné chilli, ale přímo kajenský pepř, který je nejznámějším druhem chilli a pěstuje se převážně v Indii a Jižní Americe. Je dvacetkrát pálivější než běžné chilli, jelikož obsahuje více alkaloidu kapsaicinu. Čim větší jsou plody papriček, tím méně jsou pálivé. Nejmenší plody jsou naopak nejpálivější.

Složení:

  • Kajenský pepř

  • Několik čerstvých kájenskách paprik

  • 50 procentní alkohol (můžete použít i vodku nebo jablečný ocet, pokud se vám nelíbí čistý alkohol)

  • skleněná nádoba na jeden litr

  • rukavice

Příprava:

Nasaďte si rukavice z důvodu ostrosti chilli. Přidejte prášek kájenského pepře do skleněné nádoby, zhruba do jedné čtvrtiny. Poté přidejte alkohol, který pokryje množství pepře. Přidejte čerstvou chilli papriku a míchejte do té doby, než se vytvoří směs. Podle potřeby přidejte alkohol tak, aby se nádoba vyplnila. Uzavřete ji a několikrát denně ji protřepejte. Nechte tinkturu v nádobě odležet jeden měsíc a poté ji přelijte přes sítko do tmavé láhve. Pokud chcete mít opravdu silnou tinkturu, nechte jej odstát po dobu třech měsíců. Uzavřete láhev a skladujte ji na temném a suchém místě.

Jak dávkovat:

V případě, že osoba právě prožívá srdeční záchvat nebo cévní mozkovou příhodu a je stále při vědomí, aplikujeme 5 až 10 kapek tinktury. Za pět minut opakujte dávkování. V tom pokračujeme až do příjezdu lékařů nebo do té doby, než se stav zlepší.

Jeli osoba v bezvědomí, nakapeme 1-3 kapky tinktury pod jazyk. Opět po pěti minutách opakujeme postup, do té doby, než nastane zlepšení.

Jaké další výhody má kajenský pepř

Kajenský pepř má však spousty dalších výhod, které pomáhají při léčbě a posílení organismu. Například má protiplísňové účinky a zabraňuje vzniku houbových patogenů Phomopsis a Colletotrichum. Dále je také znám jako skvělý pomocník při procesu trávení. Stimuluje tvorbu žaludečních šťáv a zmírňuje hromadění plynů ve střevech.

Dále to jsou anti-rakovinné účinky. Je zvlášť doporučován pro pacienty trpící rakovinou plic a kuřákům. Má se za to, že kapsaicin z kajenské papriky pomáhá jako prevence při vývoji nádoru a má velmi dobré výsledky i v boji proti rakovině jater.

Je také velmi prospěšný a užitečný pokud jde o léčbu problémů se žaludkem, chřipkou, migrénou, alergií, obezitou, bolestmi zubů a astritidou.

Výživová hodnota kajenského pepře

Rozbor kajenského pepře potvrdil, že obsahuje na 26 druhů živin. Nejdůležitějšími obsaženými látkami jsou: vápník, zinek, selen a hořčík. Kromě toho je bohatý na vitamíny C a A.

Jak je vidět, kajenský pepř je jedním z nejlepších přírodních léků na problémy se srdcem a mnoha dalších nemocí. Umí doslova zázraky. Pokud tedy někdo ve vašem okolí trpí na srdeční onemocnění, vždy mějte tuto tinkturu připravenou ve vaší domácnosti.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button