Jídlo a stravováníPéče o těloPřírodní léčba

Nadýmání – jak se jej zbavit s pomoci domácích prostředků?

Nadýmání vás může ve společnosti lidí přivést do rozpaků. Není to nic příjemného, ale trápí spoustu lidí. Na vině může být spousta věcí, nejčastěji to bývá strava. Můžete jít do lékárny a pořídit si tam nějaké léky, které by vám mohly pomoci. Proč zbytečně zatěžovat tělo chemickými látkami? Můžete raději sáhnout po domácích lécích. Jsou stejně účinné, pomohou a navíc jde o bezpečné pomocníky, kteří se o nadýmání postarají.

Plynatost a nadýmání

Občas se stane, že cítíte, že je vaše bříško zbytečně velké, nafouklé, přecpané nebo trpíte plynatostí, což není nic příjemného. Když jste doma, ještě se to dá nějak zvládnout, ale ve společnosti, práci nebo třeba v kině se to stává nepříjemným problémem. Plynatost a nadýmání je dobré nějakým způsobem řešit. Ideálně s pomocí domácích prostředků, které by mohly být účinnými a jednoduchými pomocníky. Trápí vás nadýmání? Chcete se jej účinně zbavit? Pak vyzkoušejte některou z níže přiložených metod. Ingredience jsou snadno dostupné a celá příprava je rychlá, jednoduchá a pomůže od nepříjemných obtíží!

Citronový roztok

Vlažná citronová voda je skvělý pomocník pro nadýmání a plynatost. Vyzkoušejte ji i vy, odstraní všechny toxiny z těla. Efektivní řešení nadýmání, nepohodlného pocitu a zrychlení metabolismu!

Co budete potřebovat:

  • 1 sklenice teplé vody
  • Šťáva z 1citronu

Jak postupovat:

Vymačkejte šťávu z jednoho citronu, přidejte do teplé vody. Přidejte špetku černé soli a pijte tuto směs. Ideálně ráno. Chutná dobře a poskytuje plynatosti a nadýmání okamžitou úlevu. Citron má kyselou povahu a napomáhá tak lepšímu zpracování jídla.

Zázvorová protilátka

Usrkávání zázvorového čaje, přidání sušeného zázvoru do vašich pokrmů může pomoci odstranit plynatost a nadýmání. Zázvor obsahuje aktivní složky jako gingerol a shogaols, které jsou velmi účinné při snižování zánětu střev. Můžete také zkusit konzumovat lžičku čerstvě nakrájeného zázvoru před jídlem. Jak si připravit jednoduchý čaj proti plynatosti a nadýmání?

Co budete potřebovat:

  • Několik plátků zázvoru
  • Trošku citronové šťávy
  • Vroucí vodu
  • 1 čajovou lžičku medu

Jak postupovat:

Zázvor nakrájejte na kousky a přidejte citronovou šťávu. Pokud máte raději sladší chuť, můžete přidat lžičku medu. Nyní přidejte tyto ingredience do vroucí vody a nechejte louhovat deset minut. Poté vypijte.

Pomoc fenyklu

Semínka fenyklu jsou velmi užitečným pomocníkem při léčbě poruch zažívacího traktu. Mají antimikrobiální a diuretické vlastnosti, takže jsou skvělou volbou. Pomáhá relaxovat svalové křeče ve vašem zažívacím traktu a také pomáhá odstraňovat toxiny.

Co budete potřebovat:

  • Drcená semínka fenyklu
  • Vroucí voda

Jak postupovat:

Rozdrťte semínka fenyklu a nalijte na ně vodu. Nechejte louhovat a tento nápoj poté popíjejte, ideálně dvakrát denně.

Pomoc máty peprné

Máta peprná má velkou sílu pomoci křečím ve žlučníku, pomáhá gastrointestinálnímu traktu, zbavuje vás nadýmání, plynatosti i nepříjemných pocitů. Obsahuje mentolový olej, který působí blahodárně na zažívací trakt. Můžete popíjet mátový čaj nebo přidat do jídla či vody několik čerstvých listů máty peprné.

Heřmánková pomoc

Heřmánek má anti-spasmodické a také protizánětlivé vlastnosti, takže je ideálním pomocníkem při řešení problémů s nadýmáním. Uklidňuje žaludek, pomáhá vás zbavit se pálení žáhy. Jde o opravdový zázrak, můžete si připravit jednoduchý heřmánkový čaj.

Co budete potřebovat:

  • Sušený heřmánek (můžete využít i kvalitní čajové sáčky již připravené v obchodech)
  • Voda
  • Trocha medu

Jak postupovat:

Zalijte čajový sáček nebo heřmánek vroucí vodou a nechejte pět minut louhovat. Sceďte, a pokud potřebujete, můžete přidat trochu medu. Popíjejte ideálně dvakrát denně.

S těmito jednoduchými metodami a domácími léky je možné zbavit se nadýmání efektivně, bez námahy a za minimum financí. Vyzkoušejte metody a zjistěte, která u vás nejlépe funguje. Dejte už jednou pro vždy sbohem nadýmání!

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button