Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Jednoduché domácí recepty, které snižují a zastavují ztrátu vlasů

Podle dermatologů je ztráta 50 až 100 vlasů za den zcela běžná. Ovšem když se při vypadávání vlasů objeví některá holá místa, pak už je to problém. Mluvíme o stavu známém jako alopecia areata. Mnoho jedinců zažívá mužskou plešatost ve svých 30 letech, a to v důsledku hormonálních změn, stresu, nedostatku nezbytných vitamínů, minerálů a aminokyselin ve stravě.

Prostředky k léčbě

Mnoho lidí se s tímto problémem nechce jednoduše smířit a snaží se využívat různé přípravky, šampony, léčebné metody a tinktury. Takové věci bývají velmi drahé a mnohdy se úplně minou účinkem. Existuje však pár domácích léčiv, které mohou pomoci obnovit vlasové folikuly a stimulují vaše vlasy, aby znovu rostly. Tyto recepty si můžete jednoduše připravit doma. Jaké to jsou?

Česnek a cibule

Mnoho produktů, které běžně využíváme v kuchyni, může pomoci v léčbě problémů a nemocí. Některé mohou stimulovat i růst vlasů. Síra je nezbytná pro produkci kolagenu, a právě kolagen je pro normální růst vlasů nezbytný. Česnek a cibuli najdeme každé domácnosti, jsou bohaté na síru, a to je hlavní důvod, proč je můžete využít v lécích, které fungují proti ztrátě vlasů.

Rozřízněte cibuli a dostaňte z ní šťávu, kterou poté aplikujte na pokožku hlavy. Nechejte působit asi 15 minut. Umyjte vlasy čisticím šampónem. Rozdrťte několik stroužků česneku, přidejte trochu kokosového nebo olivového oleje a smíchejte. Nechte tuto směs projít varem asi 2-3 minuty. Následně nechejte vychladnout a naneste na pokožku hlavy. Masírujte a umyjte čisticím šamponem. Pro dosažení co nejlepších výsledků doporučujeme tento postup 2-3krát denně.

Kokosový ořech

Při léčbě padání vlasů může být prospěšný také kokosový ořech. Jde o velmi účinný stimulátor růstu vlasů a udržuje zdraví vlasů. Kokosové mléko je bohaté na bílkoviny, zdravé tuky, důležité minerály jako železo a draslík. Pokud kokosové ořechy využíváte pravidelně, sníží se ztráta vlasů. Pro normální růst vlasů je důležitý i kokosový olej. Kokosový ořech rozbijte a do misky dejte mléko. Přidejte vody, směs aplikujte na holá místa a nechte přes noc působit.

Henna

Henna je populární v asijské kultuře pro svou schopnost učinit vlasy zdravější a silnější. Pro lepší účinky jí kombinujte s hořčičným olejem. Smíchejte 250 ml hořčičného oleje a 60g henny. Směs zahřejte. Následně nechejte vychladnout a uchovávejte v uzavřeném obalu. Aplikujte směs na postiženou část a nechte působit asi 30 minut. Poté vlasy pořádně umyjte čisticím šamponem.

Ibišek

Ibišek a kokosový olej jsou tradičním receptem na silnou a hustou hřívu vlasy u lidí, kteří žijí v Indii. Má obnovující vlastnosti, obnovuje folikuly vlasů, znemožňuje předčasné stárnutí vlasů, pomáhá vyléčit lupy a zastavuje plešatost u mužů. Získejte dva květy ibišku a smíchejte s kokosovým nebo olivovým olejem. Vytvořte jemnou pastu, kterou poté aplikujte na vlasy. Nechte působit 2-3 hodiny a vlasy umyjte čisticím šamponem.

Amla

Je bohatá na vitamín C a buněčné posílení. Perfektně tak pomáhá s vypadáváním vlasů. Vezměte 2 lžíce amla prášku nebo jeho šťávy a smíchejte se stejným množstvím citronové šťávy. Dobře promíchejte, aplikujte na postiženou oblast a nechejte uschnout. Poté vlasy pořádně promyjte čisticím šamponem.

Vejce

Vejce jsou bohaté na esenciální aminokyseliny, síru a esenciální minerály jako jod, železo, zinek, fosfor, selen. Stimuluje růst vlasů, zejména pokud je smícháte s extra panenským olivovým olejem. Smíchejte jeden vaječný bílek a jednu lžíci olivového oleje. Dobře promíchejte a vzniklou směs aplikujte na pokožku vlasů. Nechejte 15-20 minut působit a poté umyjte čisticím šamponem.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button