Jídlo a stravování

Detoxikujte své tělo pomocí čaje – je to snadné a efektivní

Ty otravné toxiny se nám dostávají do těl a nutí nás cítit se špatně celý den. Naneštěstí pouze minimum lidí si udělá čas na detox, po mnohaletém usazování sajrajtů a volném proudění kovů v našich tělech. Lidí trpí utkvělou představou, že detox je ztráta času a akorát ubírá drahocenný čas z našich nabitých programů. Nicméně pijeme galony detoxu každý den a mnoho z nich na něj přísahá, přesto si nikdo neudělá čas, aby plně pochopil potenciál této silné každodenní substance. Řeč je tu o čaji.

Pojďme blíže prozkoumat, jak lze detoxikovat tělo s pomocí čaje.

Zelená se zelená

Určitě jste již v nějakém bodě vašeho života slyšeli o magickém elixíru, kterým je zelený čaj. Plný nespočtu antioxidantů, vitamínů, a obecně dobrých věcí. Stal se nedílnou součástí stravovacích návyků mnoha sportovců a lidí dbající na zdravou stravu.

Některé vlastnosti zeleného čaje zahrnují:

  • Pomáhá spalovat tuky: Antioxidační vlastnosti čaje pomáhají urychlit metabolismus, což vede k spálení energie, i když není aktivní.
  • Zlepšuje imunitu: Bojuje proti chřipce a nachlazení.
  • Skvělý lék: Existují záznamy, že zelený čaj dokáže předcházet a chránit proti určitým druhům rakoviny, artritidě, a cukrovce
  • Re-hydratuje: Je zaběhlým mýtem, že zelený čaj dehydratuje, ale bylo zjištěno, že zelený čaj má podobné re-hydratující účinky jako naše stará dobrá voda
  • Neurologické účinky: Bylo prokázáno, že zabraňuje degenerativním a neurologickým onemocněním, jako je Alzheimerova choroba.

Toto je pouze krátký výčet přínosů, které poskytuje zelený čaj. Na trhu už se však již objevila mnohem silnější a zázračnější varianta zeleného čaje, kterou si lidé nemohou vynachválit a na tu se nyní zaměříme.

Sláva japonskému matcha čaji

Vypití jednoho šálku čaje matcha se rovná deseti šálkům normálního zeleného čaje. Zkuste teprve mluvit o přílišném množství živin!

Matcha je neuvěřitelně populární v Japonsku a čím dál více roste i v oblíbenosti ve zbytku světa, díky své schopnosti pomoci detoxikaci vašeho těla. Některé klíčové přínosy matchy zahrnují:

  • Zabraňuje rakovině pomocí vysokého obsahu antioxidantů nazvaných katechiny, které vyhledávají a nacházejí v těle nebezpečné volné radikály.
  • Zabraňuje srdečním onemocněním snížením LDL cholesterolu neboli špatného typu onoho špatného cholesterolu.
  • Pomáhá při spalování tuku zvyšováním produkce tepla v těle z 8–10% na 35 – 43%.
  • Obsahuje 5krát více L-theaninu, což je aminokyselina, která pomáhá při neurologických aktivitách, více než standardní zelený čaj.

Přechod na zelený čaj, a ještě lépe na matchu výrazně pomůže vašemu tělu a platí, že čím je čaj zelenější, tím lepší.

Osvěžení

Detoxikace vašeho těla bude vždy sestávat z dvou částí – ráno nastane osvěžení a večer přijde na řadu pročištění tračníku. Osvěžení po ránu by se mělo zaměřovat na nahrazení ztracených vitamínů a elektrolytů z čištění tlustého střeva z předešlé noci. Pokud v této úloze selžete, narušíte tím plný potenciál tohoto čajového detoxu.

Osvěžující čaj by měl sestávat ze směsi ingrediencí, které mají vysoký obsah antioxidantů, vitamínů, a obecně přínosných věcí. Pro tuto úlohu se právě skvěle hodí matcha. Neměli byste však zůstávat jen u ní, ale měli byste přidat i další ingredience jako jsou acai bobule, ženšen, zelený ječmen, nebo spirulina. Asi už nyní sami víte, že chuť tohoto super zdravého nápoje nebude nic převratného. Zdravé věci holt nebývají vždy zcela chutné, i když jsou strašně prospěšné pro vaše tělo. Pokud přeci jen tuto chuť nebudete schopni snést a budete chtít trochu pozměnit chuťovou paletu, můžete zkusit přidat trochu stévie (přírodní ochucovadlo), med, moruše, mletý zázvor, nebo citrónovou šťávu.

Čištění tlustého střeva

Zní to možná poměrně strašidelně, ale plný celo-tělní detox je nesmírně důležitý na zbavení těla denních nánosů toxinů, kovů, a všemožného jiného hnusu. Stejně jako čaj na ranní osvěžení, čaj na pročištění by měl obsahovat tuto klíčovou ingredienci: list senny. Ten poskytne onen projímací účinek, na který se jistě tak moc těšíte.

Zase je nesmírně důležité vytvořit správnou směs, aby se zvýšila účinnost tohoto čaje. Doporučujeme tedy přidat pár ingrediencí společně s listem senny: sušenou pomerančovou slupku, pampelišku, listy kopřivy, lemongrass, a kořen lékořice.

Nejen, že vám všechny tyto ingredience pomohou nastalit přijatelnou příchuť čaje, ale také zvyšují efekty a přínosy této očisty tlustého střeva. Všechny tyto ingredience přidávají svou trošku do mlýnku, ať už vlákninu, živiny, nebo vitamíny, všechny jsou však velice nezbytné.

Rutina

Když už nyní více o účincích a efektech detoxikačních čajů, že důležité také vědět, jak je správně používat.

  • Ráno – jakmile se ráno probudíte, uvařte si horkou vodu a přidejte do ní citrónou šťávu a zázvor. To nakopne váš metabolismus a orgány. Dvacet minut poté si udělejte detoxikační čaj.
  • Během dne – pijte hodně zeleného čaje
  • Večer – udělejte si čaj na pročištění

Tuto rutinu následujte po dobu 7, 14, nebo 28 dnů a pozorujte na sobě úžasné výsledky. Pamatujte, že jako u každého detoxu je důležité pozměnit i vaše stravovací návyky, jinak to nemůže fungovat.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button