Jídlo a stravováníNávodOstatníPřírodní léčbaZdravé tipy

Řekněte bolesti sbohem. Díky těmto přírodním metodám se jí zbavíte snadno a rychle

Bolest v jakékoliv části těla je velmi obtěžující a nepříjemná součást života, se kterou se čas od času musí vyrovnat každý z nás. Problém ale nastává když je bolest vaším každodenním společníkem a neuběhne doslova ani minuta, abyste na ni nemysleli. Takové potíže jsou pak skutečně něčím, co výrazně zhoršuje kvalitu vašeho života a zabraňuje vám žít naplno.

Prvním krokem by samozřejmě mělo být hledání příčiny bolesti. Může jí být nemoc, zranění, chronické poškození a další. Příčinu dokáže nejlépe diagnostikovat pouze lékař, proto byste s jeho návštěvou neměli v žádném případě otálet. Bolestí nám naše tělo dává najevo, že něco není v pořádku a potřebuje pomoc.

Někdy se však stane, že příčina bolesti je jen pomalu nebo obtížně léčitelná. Vy ale potřebujete nadále fungovat a pokud možno bez bolesti. S tím vám pomohou naše tipy na přírodní způsoby léčby bolesti, které zabírají rychle a zároveň v žádném případě nemohou ohrozit léčebný proces, který vám doporučil váš lékař. Jsou pouze podpůrným prostředek, díky němuž budete dříve opět ve formě.

Jablečný ocet

Jablečný ocet umí s bolestí zatočit. Napusťte si horkou vanu a přidejte do ní hrnek jablečného octa. Užijte si horkou lázeň a nechte bolest odejít. Horká voda uvolňuje svaly i klouby, působí relaxačně a jablečný ocet může díky ní naplno působit. Má skvělé protizánětlivé účinky, takže pokud bojujete s bolestí způsobenou zánětem, pak je toto váš nejlepší přítel.

Ledová sprcha

Pokud není důvodem vaší bolesti zánět, ale spíše únava, přepracovanost nebo chronické potíže, pak vám dobrou službu udělá ledová voda. Uvolňuje od zatuhlosti a strnulosti a dopřeje vašemu tělu „šok“, který mu umožní na bolest zapomenout.

Zázvor

Zázvor je takový všelék. Používá se k léčbě téměř čehokoliv a dobrou službu udělá i v boji proti bolesti. Zlepšuje cirkulaci krve, což pomáhá uvolňovat svaly. Pití zázvorového čaje také léčí přímo zevnitř, takže pokud trpíte bolestí v oblasti dýchacího nebo trávícího ústrojí, udělá vám hrnek zázvorového čaje dobře.

Kurkuma

Výborně funguje především v kombinaci s horkým mlékem. Zahřejte hrnek mléka, přidejte lžičku kurkumy a dobře rozmíchejte. Tento nápoj pak postupně popíjejte a sledujte jako pomalu odplavuje vaši bolest pryč. Pomáhá zejména při zánětech, popáleninách nebo artritidě.

Skořice

Milujete sladké? Pak vás jistě potěší, že skořicový šnek nebo cappuccino bohatě posypané skořicí může vaší bolesti ulevit stejně dobře jako cokoliv jiného. Působí velmi podobně jako kurkuma, ale řadě lidí je její chuť o mnoho příjemnější. Můžete si opět rozmíchat lžičku skořice v teplém mléce a přidat třeba i trochu medu, který má také zklidňující a protizánětlivé účinky.

Hořčičný olej

Tento produkt není v našich končinách tak známý, ale je to velké škoda, protože umí dělat divy. Připravte si léčivým balzám v několika snadných krocích. Nasekejte 10 stroužků česneku. Na pánvi zahřejte 3 lžíce hořčičného oleje a přidejte k němu česnek. Chvíli nechte prohřát a poté nechte vychladnout. Vychladlou směs rozmixujte dohladka a léčivý balzám je na světě. Můžete jím mazat bolestivé klouby, svaly nebo šlachy nebo masírovat spánky proti bolesti hlavy.

Banán

Banán je jedním z největších zdrojů draslíku. A tento minerál je v boji proti bolesti velmi důležitý. Pomáhá především eliminovat křeče a zabraňuje únavě a ospalosti. Dopřejte si banán jako zdravou svačinku a udržujte hladinu draslíku na normě. Jen tak budete s bolestí bojovat úspěšně.

Pokud tyto domácí metody nezabírají, je načase dát přednost lékům. Vždy ale pamatujte, že přírody si ve většině případů dokáže poradit sama a když jí dáte důvěru, málokdy vás zklame.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button