OstatníPéče o těloZdravé tipy

Jak snížit teplotu u dětí během chvíle?

Pro rodiče není nic horšího, než když je jejich dítko nemocné. Nachlazení a horečka bývá u dětí velmi častá a rodiče se tak snaží udělat maximum. Odborníci zjistili, že když je dítě zdravé, pak by horečka neměla být důvodem k obavám. Mají-li vaše děti stále teplotu, pak se nemusí cítit pohodlně, proto jako rodiče chcete dětem od horečky ulevit. Je důležité vědět, že trvá-li horečka déle, než tři dny, pak je dobré navštívit pediatra.

teplota

Domácí metody pro snížení horečky

Teplotu můžete u dětí snížit během chvíle, stačí jen znát pár metod a tipů, jak na to. Přinášíme vám přírodní a domácí způsoby, které zaberou během chvíle a snížíte u dětí teplotu během pěti minut. Vyzkoušejte je i vy!

Teplá koupel

Díky teplé koupeli se začne z kůže odpařovat voda, což má za cíl snížení teploty. Je to jednoduché a navíc příjemné řešení. Nepoužívejte studenou vodu, jelikož není pro děti příjemná a co více, způsobuje přesně opačný účinek. Teplota tak může při studené koupeli vzrůst.

Bramborová metoda

Brambor je rovněž velmi užitečný pro snižování teploty. Stačí jej čerstvě nastrouhat a vložit do ponožky.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button