KrásaPéče o tělo

Krásná i v létě. Zapomeňte na vrstvu make-upu a volte odlehčenější líčení

I v létě však můžete nosit svou krásu s lehkostí a šarmem, jen je potřeba udělat několik nezbytných změn ve své každodenní rutině. Cílem je obličeji odlehčit a dát mu možnost v parném počasí dýchat a čerpat hydrataci i zvnějšku. Zároveň je nutné pleť pečlivě chránit před ostrými slunečními paprsky, které jí berou mladistvý vzhled a přispívají k tvorbě vrásek. Inspirujte se těmito tipy a buďte krásná i v letních měsících.

Méně je někdy více

A pro letní líčení to platí dvojnásob. Nošení silné vrstvy make-upu se na léto nehodí. Kvůli velké teplotě se budete více potit, a póry na obličeji budou mít samy od sebe větší tendenci se ucpávat. A když tomu ještě přidáte korunu v podobě hutného make-upu, můžete si být jistí, že na konci léta budete mít pleť zase jako puberťák.

Pokožka obličeje potřebuje v létě dýchat a odpočívat. Namísto make-upu tedy zvolte jen lehký BB krém nebo minerální pudr, který vám pleť sjednotí a projasní, ale nezatíží tolik jako běžný make-up.

Samoopalovací hydratační krém

Další užitečnou pomůckou do vašeho letního kosmetického portfolia může být samoopalovací hydratační krém, který vám pomůže už zkraje léta získat hezký bronzový odstín pleti, a to bez nutnosti vystavovat se slunečním paprskům. Jakmile tedy vytáhnete letní šaty, bude i vaše pleť připravena působit dojmem, jako byste se právě vrátila z dovolené u moře.

Každopádně je alfou a omegou každé letní péče hydratace. Ať už použijete samoopalovací krém nebo jakýkoliv jiný, měl by opravdu poctivě a dlouhodobě hydratovat pleť tak, aby přes den nevysychala a neztrácela pružnost. Možná vám objevení toho pravého krému pro vaši pleť zabere nějaký čas, ale vyplatí se do něj investovat. Hydratovaná pleť je skutečně ta nejkrásnější.

Voděodolné produkty

Kdy jindy využít celou sérii voděodolných produktů než právě v létě. Nemusíte ani chodit na koupaliště, využijete je i na běžné nošení. V létě se více potíme, a tím pádem se může snadněji stát, že se nám rozmaže řasenka nebo oční stíny. Zvolíte-li voděodolný produkt, budete mít jistotu, že líčení vydrží a ani krátká letní bouřka z vás neudělá zmalovaného klauna.

Pozor si ale dejte na pečlivé odlíčení. Voděodolné produkty se odstraňují hůře, a proto dbejte na to, aby na pokožce nezůstaly žádné zbytky produktů a pořiďte si kvalitní odličovací vodu na olejové bázi.

Bronzer

Malým kosmetickým zázrakem, který vám dodá ten pravý letní šmrnc, je bronzer. Je to vlastně tvářenka, která má ale za úkol rozjasnit lícní kosti a lehce je i vymodelovat, aby působily opáleně. Zvlášť v létě vám dodají tu poslední tečku, kterou k dokonalosti postrádáte.

UV ochrana

Co je však naprosto klíčové, je ochrana vaší pleti před UV zářením. I když zdánlivě netrávíte na slunci tolik času, měli byste přes léto ochranný krém používat denně. Stačí i pár minut na poledním sluníčku, když jdete na oběd, a můžete se velice snadno spálit. Nejenže budete červená jak rak a bude vás pleť bolet, ale navíc si zaděláváte na předčasné stárnutí pleti nebo na kožní onemocnění.

Většina denních krémů nějaký ochranný faktor obsahuje, ale pokud ho ten váš nemá, je čas na návštěvu drogerie a pořízení nového produktu. Ochrana před sluncem je skutečně to nejvíc, co své pleti můžete přes léto dát.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button