KrásaNávod

Krásné nehty si můžete udělat i doma. Neztrácejte čas ani peníze v salonech

I když si možná mnoho žen čas od času rádo dopřeje návštěvu u manikérky, která jim udělá nádherné nehty, stejně je potřeba, abychom si je čas od času udržovaly i my samy. Kdo by taky pořád měl čas běhat po salonech. No a na našich účtech se to samozřejmě taky projeví.

Alespoň občas si tedy nalakuje nehty sama každá žena. Jenže často pak nastává problém. Jednu ruku, obvykle levou, zvládnete nalakovat velice snadno, ale když dojde na druhou ruku, už to tak lehce nejde. Ruka, kterou píšeme a vykonáváme většinu běžných věcí, je na jemnou motoriku, kterou lakování vyžaduje, připravená, ale druhá ruka je tak trochu neschopná. A je docela jedno, zda jste levák či pravák.

Jak si tedy nalakovat nehty stejně hezky na obou stranách? Základem je samozřejmě trénink a potom několik snadných tipů, které vám pomohou dosáhnout nejlepších výsledků, abyste mohly být se svou prací spokojeni.

Nepodcenit přípravu

Lakování se vám zkomplikuje už tehdy, pokud podceníte přípravu. Je tedy nutné nejprve pečlivě odstranit všechny zbytky minulých laků a také odstranit nehtovou kůžičku. Výsledkem by měl být čistý nehet, na kterém nejsou žádné zbytky ani po laku ani po okolní jemné kůži. Na tuto proceduru použijte speciální manikérské nástroje. Půjde vám to snadněji a nepoškodíte si jemné okolí nehtů. Díky odstranění kůžičky také zvětšíte plochu nehtu, což nejen vypadá hezky, ale také se s takovým nehtem snáze pracuje při nanášení laku.

Základ nevynechejte

Před samotným nanesením barevného laku je vždy vhodné aplikovat podkladový lak. Ten má jednu zásadní funkci. Chrání nehet před vlivy barevného laku, který má tendenci i po odstranění zanechávat na nehtech nehezký barevný podtón. Kromě toho také usnadňuje samotnou aplikaci laku. Lak snadněji přilne, rychleji zasychá a je menší riziko, že se vám rozmaže nebo rozteče tam, kde jej nechcete.

Cvik dělá mistra

Pro správnou aplikaci laku i s pomocí ruky která není vaší primární, je jednoduše nutné trénovat. Jen tak získáte cit, který je nutný pro to, aby byl výsledek perfektní. Není nezbytné trénovat dny či týdny, ale před započetím lakování je vhodné si někde mimo vaše ruce vyzkoušet manipulaci se štětečkem a zjistit, jak nejlépe se vám lakování bude provádět. Dobrým tipem je podepřít si loket ruky, kterou pracujete, abyste měly celé předloktí stabilní a netřáslo se vám.

Dobrou zprávou také je, že lak budete nanášet ve dvou vrstvách, takže ta první stále může být tak trochu zkušební a když nedopadne úplně ideálně, ještě je šance to napravit později.

A ještě jednou

Celý proces lakování je nyní nutné zopakovat. Předtím však nechte první vrstvu opravdu pořádně zaschnout. A když říkáme pořádně, myslíme opravdu pořádně. Raději vyčkejte pět minut navíc než to uspěchat. Lak by pak vůbec nevypadal dobře a vy byste stejně musely začít od začátku.

Ve druhé vrstvě už můžete profitovat z předchozích zkušeností a už máte trochu cvik, takže vám to půjde jistě lépe. Druhá vrstva je v podstatě finální, co se barevného laku týče, takže se snažte nic nepokazit.

Fixace

Posledním krokem před finálním dočištěním je samozřejmě fixace s pomocí průhledného laku. Ten má za cíl dodat větší lesk a především chránit barevný lak před odlupováním. Celá manikúra vám tedy vydrží déle a vy se s tím nemusíte za pár dní otravovat znovu. Vrstvu průhledného laku nanášejte jen tenkou, ale dbejte na to, aby pokryla skutečně celý nehet.

Opravy

Úplně na závěr přichází čas napravit to, co se úplně nepovedlo. Postačí vám k tomu vatová tyčinka a trocha odlakovače. Nebo si můžete v drogerii pořídit speciální pero, které je už rovnou napuštěno odlakovačem a práce s ním je vyloženě snadná. Jakékoliv přetahy nyní tedy odstraňte a buďte opatrní, ať omylem neťuknete i na oblasti nehtu, abyste si hezkou manikúru hned neponičily.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button