Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Řešte cukrovku s pomocí těchto přírodních receptů

Jak všichni víme, cukrovka je velmi vážný metabolický stav, kdy člověk má zvýšenou koncentraci cukru v krvi. Dnes se cukrovka řadí mezi civilizační choroby. Odhaduje se, že do roku 2020 bude téměř polovina Američanů mít diabetes. V posledních několika desetiletích se tato nemoc stala problémem po celém světě. Situace může být horší tím, že lidé s cukrovkou mají také zvýšené riziko vzniku zdravotních problémů, jako je například mrtvice, srdeční infarkt, selhání ledvin, slepota, nervové onemocnění a podobně. Lidé trpící cukrovkou mají také větší náchylnost ke vzniku infekcí.

Mnoha z těchto vážných zdravotních problémů se můžete vyhnout. Cukrovka je reverzibilní onemocnění, stačí některé jednoduché změny ve vašem životním stylu a může to být přínosem pro vaše zdraví. Ano, pokud změníte například stravu, zvýšíte fyzickou aktivitu, budete zdravější. Vaše strava by měla být co možná nejvíc variabilní, měla by být založená na čerstvém organickém ovoci a zelenině, oříšcích, čerstvém mase a semínkách. Přinášíme recepty, které jsou bohaté na vitamíny a minerály. Mohou pomoci snížit hladinu cukru v krvi a dokonce zvrátit cukrovku.

Špenátovo-celerová šťáva

Ingredience:

  • 3 šálky špenátu
  • 1 zelené jablko
  • 1 mrkev
  • 1 okurka
  • 2 stonky celeru

Ingredience:

Jablko a mrkev oloupejte a následně všechny přísady umyjte. Dejte všechny kousky do odšťavňovače a vytvořte skvělý nápoj. Přísady v této šťávě jsou bohaté na vitamíny a minerály.

Mrkev obsahuje draslík a může pomoci snížit vysokou hladinu sodíku, která se spojuje se srdečními chorobami. Mrkev obsahuje také beta karoten, vitamín A a může pomoci s problémy se zrakem.

Celer je bohatý na hořčík, je nezbytný pro prevenci a léčbu srdečních onemocnění. Špenát zase obsahuje vitamín A, vitamín B, beta karoten, vápník a poskytuje mnoho přínosů pro lidské zdraví. Jablka obsahují kyselinu jablečnou a pomáhají normalizovat hladinu cukru v krvi.

Šťáva z celeru, špenátu a petržele

Ingredience:

  • 2 šálky špenátu1 šálek petrželky
  • 1 stonek celeru
  • ½ zeleného jablka
  • 2 mrkve

Postup:

Vezměte všechny ingredience, očistěte je a přidejte do odšťavňovače. Získáte skvělou a úžasnou šťávu, která je prospěšná pro vaše zdraví. Kyselina draselná, sodík, kyselina jablečná a další vitamíny a minerály, které najdete v této šťávě, vám pomohou přirozeně řídit a snižovat hladinu cukru v krvi.

Zdravotní doporučení

Namísto užívání léků, které jsou plné chemických látek a tělu ne vždycky prospívají, sáhněte po přírodním léku. Díky tomu snížíte vysoký krevní tlak. Vyzkoušejte zeleninu, která má přirozené diuretické vlastnosti, jako mrkev, okurka, citrónová šťáva a petržel. Uvidíte, jak skvělé účinky na lidské tělo má.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button