Péče o těloPřírodní léčba

Tato jednoduchá metoda vám pomůže uvolnit bolest sedacího nervu

Sedací nerv je nejdelším svalem v těle. Často jej může postihovat zánět sedacího nervu, lidově ischias. Najdete jej v zadní části vašeho těla, začíná od hýždí a jde dolů, po celé délce nohy a končí ve spodní části. Zánět nervu způsobuje těžkou, až nesnesitelnou bolest, která může vystřelovat ze zad do vnější strany stehna a nohy až do chodidla.

Bolest ischiasu

Zánět sedacího nervu doprovází bolest, ta však může být v různé intenzitě, závisí to hlavně na tom, jaká je příčina. Bolest je také individuální, ale v žádném případě nejde o nic příjemného; je tedy důležité začít se zajímat o to, jak si co možná nejrychleji pomoci od této nepříjemné bolesti. Bolesti se například zhoršují, když se předkloníte, zakašlete nebo kýchnete.

Příčiny vzniku

Příčin je hned několik: může to být například výhřez meziobratlové ploténky, prudké otočení, degenerativní změna páteřních struktur, fyzické přetěžování svalů, napětí svalstva v důsledku vnitřního napětí. Léčba může probíhat různě, klidem na lůžku, trakcemi bederní páteře, zábaly a podobně. Když to nezabere, může se také přistoupit k operaci.

Léky jako pomoc

Lékaři navíc předepisují také medikamenty, které pomohou poskytnout rychlou a účinnou úlevu. Ta je však jen dočasná, nemá trvalý charakter. Lepší je využít přírodní řešení, takové, které vám pomůže dlouhodobě a celkově. Pomůže ochránit nerv před zánětem, tlakem a také před bolestí.

Ochromující bolest

Bolesti sedacího nervu mohou být velmi silné, mohou také být velmi traumatizující. Může změnit váš každodenní pohyb, běžné úkony, váš život může být změněn právě touto bolestí. Tato bolest se projevuje jako pocit těžkých nohou, brnění či necitlivost. Může zasahovat také do pohybů a sezení.

Přinášíme vám jednoduchou metodu, která vám může pomoci vyřešit váš problém, a to během pouhých deseti minut. Je to jednoduché, je to přírodní! Výhoda tohoto léku se liší v závislosti na tom, v jakém stádiu váš stav aktuálně je. Postupujte proto pečlivě. Jde o léčbu, kterou můžete aplikovat deset minut před spaním. Co udělat?

Vezměte lavor či menší vaničku a nalijte do ní deset litrů dostatečně horké vody. Do této vody přidejte hrst mořské soli a jeden litr jablečného octa. Vše míchejte, dokud se sůl zcela nerozpustí. Nohy ponořte do lavoru nebo menší vaničky a nechejte je tam, dokud voda úplně nevychladne. Následně nohy vytáhněte a osušte. Lehněte si do postele a ujistěte se, že vaše nohy zůstanou v teple po celou noc. Zakryjte je pořádně přikrývkou.

Když se ráno probudíte, nezůstávejte bosí. Nedoporučuje se také chodit po zemi bosí. Ujistěte se, že máte na sobě ponožky, a ještě lépe – pantofle. Budete-li tuto léčbu podstupovat, ucítíte úlevu už od první aplikace.  Je-li to nutné, opakujte tento proces každý den, až bolest úplně vymizí.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button