Jídlo a stravováníPéče o těloPřírodní léčba

8 ranních nápojů, které vám z těla vyplaví toxiny

Naše tělo se neustále detoxikuje. Kůže, ledviny a játra se vždy snaží uvolnit z těla nebezpečné toxiny a chrání nás před celou řadou onemocnění. Dávejte pozor, abyste organismus nezatěžovali příliš dlouho. Radši si dopřejte zdravé nápoje, které vám pomohou detoxikovat organismus.

Dopřejte si zdravou a vyváženou stravu

Je velmi důležité konzumovat zdravé potraviny, které napomáhají detoxikačnímu procesu. Nejlépe ráno si dopřejte zdravou snídani. Máme pro vás 8 zdravých nápojů, které jsou skvělé na pročištění organismu.

Řepový džus

Játra mají v těle důležitou roli. Jsou hlavním nástrojem v procesu detoxikace organismu. Zastávají až 500 funkcí v těle a z toho většina z nich je zaměřena na pročištění těla. Řepa obsahuje výživné látky pro játra, díky kterým proběhne detoxikace rychleji a lépe. Navíc do těla dostanete antioxidanty, vitamíny, vápník a železo.

Dopřejte si šťávu z řepy v dopoledních hodinách a podpořte tak játra v procesu detoxikace.

Pampeliškový čaj

Pampelišky jsou také velmi prospěšné pro detoxikaci jater. Pomůže vám to metabolizovat a syntetizovat cholesterol a tuky. Kromě toho rozložíte všechny škodlivé látky a uložíte si aminokyseliny. Navíc se vám zlepší funkce trávicího systému tím, že se zlepší odtok moči.

Pampeliškový čaj naleznete v každém obchodě se zdravou výživou. Dopřejte si šálek lahodného čaje na lačný žaludek.

Petrželová šťáva

Konzumace petrželové šťávy vám zajistí dostatek zdravých živin, jako jsou enzymy, antioxidanty, minerály a vitamíny. Petržel má silný vliv na pročištění jater a ledvin. Pro detoxikaci je velmi důležitá.

Petržel je příliš silná na to, aby se konzumovala samostatně. Pokud si chcete dopřávat petrželovou šťávu každý den, přidejte ji do další zeleninové nebo ovocné šťávy, které mají detoxikační vlastnosti, jako je citron, okurka, mrkev, celer a meloun.

Střídejte jednotlivé druhy zeleniny a ovoce, ať nejde k přetížení organismu.

Švestkový džus

Šťáva má spousty zdravých výhod a také silné detoxikační účinky. Sušené švestky jsou bohaté na antioxidanty, beta karoten, železo a draslík. Také jsou velmi bohaté na vlákninu a díky ní mají silné detoxikační účinky a pomáhají očistit tlusté střevo. Tato schopnost zlepšuje zpracování cukru v krvi a snižuje i množství cholesterolu. Můžete si připravit švestkový džus nebo kombinovat s jinými džusy a koktejly.

Citronová voda

Jednoduchá kombinace, která má však skvělé účinky. Konzumujte citron na lačný žaludek a zlepšíte si tak trávení a pomůžete tělu lépe detoxikovat. Citron je efektivní pro játra, ale i žluč. Kromě toho pomáhá při trávení potravin po celém těle a trávicího traktu.

S vysokým obsahem enzymů v těle reguluje citron hladinu inzulínu a pomáhá k lepší detoxikaci.

Mrkvová šťáva

Mrkvová šťáva má obrovský vliv na detoxikaci, protože uvolňuje všechny toxiny z jater, ledvin a pomáhá pročistit střeva. Z toho důvodu je považována za zázračnou šťávu. Díky bohatému obsahu enzymů a antioxidantů se zbavíte toxinů během pár dní.

Kurkumové mléko

Kurkuma se používá v celé řadě přírodních léků. Kurkumové mléko je skvělý způsob, jak mít pročištěný organismus. Ideální pro čištění krve, nečistot a celkové detoxikaci. Chcete-li si připravit kurkumové mléko a detoxikovat své tělo, postupujte podle následujícího receptu.

Složení:

  • 1 lžička kurkumy
  • 2 šálky mléka nebo kokosového mléka
  • 1 lžička surového medu nebo javorového sirupu
  • špetka kajenského pepře
  • ½ lžička skořice
  • špetka černého pepře
  • kousek zázvoru nebo ½ zázvorového prášku

Příprava:

Použijte mixer a smíchejte všechny ingredience do hladké směsi. Poté přidejte vše na malé pánvi a mírně ohřejte 3-5 minut. Ať je mléko horké, ale nesmí se vařit.

Voda s lenem

Pro zdravý trávicí systém je potřeba velké množství vlákniny a lněného semínka. Obsahuje velké množství vlákniny, která je důležitá pro správný pohyb střev, a čistí nahromaděné toxiny.

Len nejen pročišťuje, ale také pomáhá vstřebávání živin a zpomaluje proces trávení. Udržíte v těle lépe živiny a dopřejete organismu více energie, pokud chcete konzumovat lněná semínka v dopoledních hodinách. Přidejte je do svého smoothie a koktejlů.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button