Péče o těloPřírodní léčba

Přírodní náhražky aspirinu, které jsou k tělu šetrnější

Aspirin jsou nesteroidní protizánětlivé léky, které má ve své lékárničce snad každý člověk. Užívají se k léčbě bolesti, bolesti hlavy, horečky, zánětu. Cítíte-li, že na vás jde nějaké nachlazení, preventivně si vezmete dva až tři večery po sobě aspirin a doufáte, že pomůže léčit nemoc v zárodku. Mnoho lidí také spoléhá na tento lék a užívají jej, aby zabránili srdečními onemocnění. Aspirin však nemusí být až tak dobrý, jak předpokládáte!

Možné nežádoucí účinky

Užívání aspirinu může způsobovat různé nežádoucí účinky a to včetně pálení žáhy, nevolnosti, poruchy trávení a vznik žaludečních vředů. Všechny výše uvedené nemoci ukazují, že dlouhodobá a pravidelná konzumace aspirinu může uvrhnout vaše střeva do nebezpečí. Střeva jsou pro lidské tělo a zdraví velmi důležitá, proto je dobré chránit je a zbytečně nezatěžovat. Když se objeví bolest a vy budete chtít opět sáhnout po aspirinu, raději vyzkoušejte níže přiložené přírodní látky, které mohou mít stejný účinek jako aspirin.

Bromelain

Najdete jej například v ananasu a může působit jako přírodní pomoc proti bolesti. Spousta studií ukázala, že má schopnost snížit hladinu prostaglandinů – hormonů, které jsou odpovědné za zánět. Bromelain je mimořádně přínosný pro všechny lidi, kteří trpí artritidou nebo onemocnění TMJ syndrom, dnou nebo astmatem. Tento enzym je znám také tím, že podporuje hojení svalů a pojivových tkání.

Hořčík

Pravděpodobně už víte, že hořčík je účinný přírodní lék, který pomáhá proti bolesti kostí, kloubů a bolesti svalů. To je skvělé v případě svalových křečí, které občas postihnou každého z nás. Epsom sůl je skvělým zdrojem hořčíku, takže stačí jen postiženou oblast, která vás bolí, namočit do lázně s Epsom solí. Velmi dobře eliminuje bolesti, které souvisejí se zánětem, pomáhá odstraňovat toxiny z těla. Poté, co vyzkoušíte Epsom sůl a lázeň z ní uvidíte, že se vám uleví.

Kurkuma

Byla po staletí používána k léčbě různých zdravotních problémů. tradičně se kurkuma používala a používá v čínské lidové medicíně a to k léčbě mnoha nemocí jako například ulcerózní osteoartritida a podobně. hlavní aktivní složkou je kurkumin, který má silné protizánětlivé účinky. Ty mohou být skvělou alternativou k aspirinu. Podle lékařského centra Univerzity v Marylandu omezuje kurkumin zánět tím, že brání tvorbě zánětlivých sloučenin. Průměrná denní dávka je 2 – 3 gramy a je lepší jej kombinovat s kurkumou nebo černým pepřem. Pozor však, kurkuma může mít vliv na určité léky, proto je lepší před samotnou konzumací poradit se s lékařem.

Hřebíček

Mnoho lidé používají hřebíček k vaření a pečení. Jde však o skvělé koření, které je vynikajícím přírodním prostředkem proti bolesti. Jeho síla je díky skvělé kombinaci flavonoidů a těkavých olejů. Eugenol z těkavého oleje má silné protizánětlivé vlastnosti. To je často používáno zubními lékaři, kteří se tak snaží poskytnout úlevu při extrakci zubů svých pacientů. Jsou dále velmi dobré v případě nevolnosti nebo nachlazení. Najdete je ve formě prášku, v kapslích nebo také jako esenciální olej.

Harpagofyt

Jde o africkou bylinu, která od počátku 20. století našla své příznivce v Evropě. Německá komise E (něco jako FDA) jej schválila jako lék bez předpisu a právě v Německu a Francii se užívá jako lék. Obsahuje spoustu složek, které mají silné protizánětlivé účinky. Studie také naznačují, že Harpagofyt může pomoci v boji proti zánětu nebo zmírnění bolesti s artritidou, bolesti hlavy, tendinitidy, bolesti svalů a horečky.

Olej z hořčičných semínek

Chcete-li zlepšit průtok krve a zajistit určitou úlevu od bolesti, vyzkoušejte olej z hořčičných semínek. Jde o skvělý zdroj selenu, hořčíku a omega-3 mastných kyselin, které jsou známy svou silnou léčivou schopností. Mají schopnost také líčit artritidu a příznaky zánětu.

Protizánětlivé oleje

Oleje, které jsou bohaté na esenciální mastné kyseliny, mají silné protizánětlivé vlastnosti a mohou velmi účinně snížit bolesti, ať už se užívají orálně nebo se aplikují topicky. Kde všude mohou pomoci?

Premenstruační křeče – je dobré užívat 1,5 g prvosenkového oleje od prvního dne menstruace a pokračujte až do konce ovulace.

Karpální tunel – masírujte s pomocí lněného oleje zápěstí, díky čemuž zmírníte bolesti. Pravidelné používání oleje může dokonce zabránit potřebné operaci-

Zánětlivé bolesti z drobných zranění a artritidy – aplikujte arnický olej na modřiny a bolesti kloubů dvakrát denně. To může velmi významně snížit zánět. Ujistěte se však, že olej nepoužíváte na poškozenou pokožku.

Fibromyalgie a svalové křeče – mátový olej je známý skvělá pomoc pro relaxaci svalů a přírodní lék proti bolesti. Je dobré aplikovat olej na postiženou oblast a masírovat.

Bolesti hlavy – do dlaní dejte pár kapek mátového nebo levandulového oleje a nechejte zahřát v dlaních a aplikujte na čelo, temeno spánky.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button