Spolupráce

Cenově dostupná prevence stárnutí pleti

Mnoho žen je v současnosti znepokojeno stárnutím pleti, právě těm mohou pomoci preventivní opatření. Nečekejte, až uvidíte první vrásku nebo sluneční skvrnu a začnete se starat o svou pokožku už teď. Zde je několik jednoduchých triků proti stárnutí pleti, které můžete vyzkoušet už dnes.

Vyhněte se soláriu i klasickému slunění

UVA a UVB záření, vytváří volné radikály, které během opalování způsobují poškození buněk. Následkem toho je rozpad elastinu a kolagenu, které pomáhají vaší kůži vypadat mladě a činí ji pružnou a zdravou. Čím více se vystavujete záření, tím více se jich časem hromadí. Možná to neuvidíte hned, ale postupem doby, vaše kůže začne vypadat starší než je její skutečný věk.

Pokud bez opalování zkrátka nemůžete vydržet a opálená kůže se vám líbí. Chraňte se krémem s dostatečným SPF faktorem a nezůstávejte na něm zbytečně dlouho. V soláriu máte vyhrazený čas, který tam můžete strávit, nepřekračujte ho a dodržujte i počet doporučených opakování.

Používejte denně opalovací krém

Během každodenního pobytu venku vystavíte svou pokožku většímu množství slunečního záření, než při každoroční týdenní dovolené u moře. Pamatujte si, že UVA záření je přítomno vždy, ať už slunce svítí nebo ne. Může se zdát, že stačí opalovací krém používat jen tehdy, kdy svítí slunce, nebo když jste na dovolené, ale ve skutečnosti byste ho měli používat denně.

Najděte si hydratační krém s širokým spektrem opalovacích krémů SPF 15 (nebo vyšším). Použijte ho 30 minut před tím, než jdete ven, tím mu dáte dostatek času na vstřebání. Krém vám pak poskytne maximální možnou ochranu před sluncem.

Po určité době je však nutné krém nanášet znovu. To, že jste se namazali ráno před odchodem, neznamená to, že už se nemusíte mazat celý den.

Přestaňte kouřit

Cigaretový kouř ničí mnoho důležitých živin a vitamínů, díky kterým vaše pleť vypadá úžasně. Jedním z vitamínů, které vyčerpává, je vitamin C, který je nezbytný pro ochranu a pomoc při opravě kůže. Jedním z dlouhodobých projevů kouření jsou kuřácké vrásky kolem rtů a popelavá pleť. Kdo by to chtěl, že? Pamatujte si, že neexistují žádné krémy ani kouzelné hůlky, které by mohly zvrátit poškození pleti, které přináší kouření cigaret, takže nejlepší léčbou je nekouřit.

Používejte produkty s antioxidanty

Antioxidanty pomáhají vyhnout se poškození buněk volnými radikály, které způsobují předčasné stárnutí kůže. Mohou také zlepšit zdraví a lesk vaší pleti. Užitečnými antioxidanty jsou vitamíny A, C a E. Hledejte proto pro svou péči o pleť hydratační krémy s těmito látkami. Produkty, které obsahují antioxidanty, prospívají vzhledu a zdraví vaší pokožky, včetně snížení známek předčasného stárnutí.

Prevence stárnutí pokožky by měla být konzistentní a měli byste se jí zabývat každý den. Jedině tak docílíte viditelných výsledků. Bohužel nemůžete zastavit proces stárnutí pleti, ale můžete ho pomocí správné péče zpomalit.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button