Spolupráce

Neviditelná rovnátka – vymoženost moderní ortodoncie

Krásný a bezchybný úsměv je snem mnoha lidí. Někteří se dokonce odhodlají do ordinace zubního lékaře, aby si ho pořídili. Jenomže tam zjistí, jak náročná a bolestivá by cesta k němu byla, a tak se svého snu vzdají. Nebo ne?

Díky technologiím už nemusíte podstupovat zdlouhavou a bolestivou léčbu. V současné době moderní ortodoncie nabízí možnost, jak bezbolestně a snadno dosáhnout vašeho snu. Tato možnost se jmenuje Invisalign – neviditelná rovnátka 21. století.

Invisalign systém tvoří série snímatelných průhledných dlah, které jsou vyrobené na míru přímo podle postavení vašich zubů. Každý pohyb vašich zubů je naplánovaný ve 3D softwaru, díky tomu je možné naplánovat i sebemenší pohyb, aby byl výsledek dokonalý.

Rovnátka vhodná pro všechny

Neviditelná rovnátka jsou vhodná pro léčení všech typů vad, od těch nejlehčích až po nejsložitější případy. Léčit se s nimi dá například předkus zkřížený či otevřený skus, vychýlené a pokřivené zuby nebo různé vady čelistí. Podle závažnosti vady se také liší počet dlah a frekvence jejich vyměňování.

Oproti běžným rovnátkům nebudete mít během léčby v ústech ani kousek kovu, žádné drátky ani zámečky. Dlahy jsou průhledné a opravdu zcela neviditelné, nikdo tedy nepozná, že rovnátka nosíte. To je jedním z důvodů, proč je tento způsob léčby zubních vad oblíbený u dospělých pacientů.

Bezbolestná a naprosto diskrétní

Kromě estetických důvodů tu jsou však i další. Neviditelná rovnátka jsou bezbolestná. Nebudete při jejich nošení trpět nepříjemným pocitem v čelistech a nehrozí ani rozdrásání dásní a vnitřních částí tváří.

Vzhledem k tomu, že rovnátka sundáváte před každým jídlem i pitím, nehrozí ani nepříjemnosti s uvíznutím jídla. S klidem si můžete dát oříšky i oblíbený špenát nebo karamely. Po jídle si zuby vyčistíte a nasadíte rovnátka. Čištění zubů je ve srovnání s běžnými fixními rovnátky naprosto bezproblémové.

Fixní rovnátka někdy mohou zapříčinit i zubní kazy, je to právě z toho důvodu, že je s nimi čištění zubů hodně komplikované. S neviditelnými rovnátky naopak můžete zaznamenat i bělejší odstín zubů, který způsobuje častější čištění.

Rychlejší léčba

Kromě toho, že je léčba příjemnější, je také kratší. Díky přesnému softwaru, který předem vymodeluje každý pohyb vašich zubů, se může doba léčení zkrátit až o polovinu. Čas vám ušetří i fakt, že nebudete muset docházet na časté kontroly. Během léčby vás jich čeká opravdu minimum. Podle předem stanoveného plánu si totiž budete vyměňovat dlahy sami doma.

Krásný úsměv tedy nemusí být jen nedostižný sen, v současnosti mezi ním a vámi stojí jen velmi málo. Stačí se objednat na specializované pracoviště a pustit se do rovnání vašich zubů. Výsledek se pak projeví nejen na vašem vzhledu, ale i na sebevědomí.

Podobné články

Back to top button