CvičeníJídlo a stravováníPéče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Máte často kruhy pro očima? Objevte s námi několik přírodních způsobů, jak se jich lehce zbavit. Třeba i s rajčatovou pastou nebo mátou

Pravidelně a dobře odpočíváte, hodně pijete, používáte oční krémy a stále vás trápí nevzhledné kruhy pod očima? Často je tento problém dán geneticky a ani dostatek spánku či hydratace vám nemusí pomoci. Problém je také v nevhodném životním prostředí nebo nadbytku soli.

Přesto existuje několik přírodních cest jak se kruhů pod očima zbavit a nebo jejich výskyt alespoň zmírnit. Příroda je mocná čarodějka a často pomůže tam, kde jiné prostředky selhaly. Nechte si pomoci i vy a vyzkoušejte jeden z těchto způsobů. Určitě uvidíte změnu.

Rajčatová pasta

Vytvořte si léčivou pastu tak, že smícháte dvě rozdrcená rajčata, pár kapek citronové šťávy a špetku kurkumy. Vznikne hutná hmota, kterou v tenké vrstvě naneste na oblast pod očima. Snažte se, aby se vám pasta nedostala do očí, kvůli citronu by vás to mohlo hodně pálit. Nechte působit 10 – 20 minut a poté omyjte vlažnou vodou. Používejte dvakrát týdně jako prostředek k zesvětlení a zpevnění očního okolí.

Citronová šťáva

Citron je známý svými bělícími schopnostmi a dobrou službu vám udělá i v boji proti kruhům pod očima. Aplikujte čerstvě vymačkanou citronovou šťávu na oční okolí a nechte pár minut působit. Buďte opatrní, pokud máte velmi citlivou pleť, citron může být dost agresivní. Působí ale nejúčinněji a vaši pleť krásně rozzáří.

Okurka

Okurka je snad vůbec tím nejznámějším pomocníkem v boji proti tmavým kruhům a otokům. Můžete si na oči přiložit plátky okurky po ránu jako spolehlivého a rychlého zachránce nebo si aplikujte šťávu z okurky na oční okolí a nechte působit přes noc. Bude tak mít dostatek času provést svá zázračná kouzla.

Mandlový olej

Dvoutýdenní kúra pomocí mandlového oleje slibuje úplné odstranění tmavých kruhů pod očima. Aplikujte jej v tenké vrstvičce vždy před spaním a po dvou týdnech byste měli zaznamenat kompletní vymizení otoků i tmavých kruhů.

Máta

Máta je dobře známá pro své osvěžující účinky. Může vám tedy po ránu pomoci probudit se nejen psychicky, ale také viditelně osvěžit vaše oční okolí. Na oči můžete přiložit vyluhované sáčky mátového čaje a nebo si v hmoždíři rozdrťte několik čerstvých mátových listů. Pronikavá vůně vás zaručeně nakopne do nového dne.

Pomerančová šťáva a glycerin

Čerstvě vymačkaná šťáva společně s glycerinem dokáže divy. Tuto směs nanášejte na oční okolí alespoň po dobu několika týdnů. Pomerančová šťáva odstraní tmavé kruhy a dodá pokožce důležité vitamíny a glycerin ji zjemní a rozzáří.

Kostky ledu

SOS péče pro ty, kteří na jinou léčbu nemají čas. Probudíte-li se ráno s opuchlýma očima a tmavými kruhy, které neskryjete ani pod tlustou vrstvou korektoru, je čas na kostky ledu. Přiložte je na několik minut na zavřená víčka a otok by měl zmizet. Buďte ale opatrní, ať si ledem neublížíte. Mráz může jemnou pokožku okolo očí popálit. Proto kostky ledu nenechávejte na jednom místě, ale spíše jimi pomalu přejíždějte po víčku i pod okem.

Správná strava

Krásná a zářivá pleť je často také přímým důsledkem zdravé stravy s obsahem dostatku vitamínů, minerálů a stopových prvků. Bojujete-li s kruhy pod očima dlouhodobě, zamyslete se, zda neděláte něco špatně. Jíte dost ovoce a zeleniny? Preferujete tmavé pečivo? Nejíte příliš cukru a soli? Nepijete příliš mnoho kávy nebo kofeinových nápojů? To vše může mít na vznik kruhů pod očima vliv.

Správná strava pro léčbu tohoto problému by měla zahrnovat banány, mango, pomeranče, špenát, mrkev a jakoukoliv listovou zeleninu. Vyzkoušejte alespoň na týden změnit vaše stravování a sledujte změny.

Pohyb

Kruhy pod očima mohou být způsobeny také nesprávnou cirkulací krve a nedostatečnou funkcí lymfatického oběhu. Tyto potíže mohou být důsledkem nedostatečného pohybu. Bojujete-li s otoky nejen kolem očí, ale i na jiných částech těla, zapojte do svého každodenního plánu 30 minut rychlé chůze nebo běhu, případně si zacvičte nebo zajděte do bazénu.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button