Spolupráce

Proč si domů pořídit kotel na tuhá paliva?

Už vás nebaví stále se zvyšující účty za elektřinu nebo plyn – energie kterými vytápíte svůj dům? Teplo je nejdražší položkou v nákladech na bydlení, proto není divu, že se stále více lidí uchyluje k alternativním metodám vytápění svých domovů. Ne všechny však korespondují s ochranou životního prostředí a čistotou vzduchu. Pokud se rozhodnete pořídit si domů kotel, díky kterému můžete vytápět peletami, získáte mnoho výhod. Dřevo všeobecně nezatěžuje ovzduší skleníkovými plyny, je pro přírodu zcela nezávadné a kromě toho, že šetří životní prostřední, šetří také vaší peněženku.

Pelety šetří váš čas i peněženku

Výhodou topidel, které využívají pelety je, že vůbec nepotřebují vaši přítomnost. Topidlo si ze zásobníku bere pelety samo a vy se tak nemusíte vůbec o noc starat.

V porovnání s elektřinou nebo plynem je topení peletami nesrovnatelně levnější, což jistě domácí rozpočet ocení.

Topení peletami šetří životní prostředí

Pelety se vyrábí z dřevěného odpadu, což je stále dřevo, jehož spalováním nijak neničíte životní prostředí. Produkce emisí je minimální.

S peletami se snadno manipuluje

Ačkoliv jsou pelety vyráběné ze dřeva, které je těžké, jsou pelety velmi lehké a snadno se s nimi manipuluje. Díky snadné manipalaci a tvaru, ve kterém se pelety vyrábí, se lehce skladují.

Při odstávce energií jste v teple

Každou domácnost občas potká odstávka energií, ovšem se zásobou pelet zůstanete v teple.

Vybírejte kvalitní pelety

Nejideálnější volbou jsou pelety, které neobsahují kůru a chemické příměsi. Pokud se rozhodnete pro levnější pelety, které tyto příměsi obsahují, ujistěte se, že je tomu přizpůsobený váš kotel a toto palivo musí být uvedeno v technickém průkazu kotle. V opačném případě hrozí struskování a špatné odvádění popela, snižuje se účinnost spalování a nakonec je třeba manuálně vyčistit hořák.

Podobné články

Back to top button