Spolupráce

Malajský ženšen pro náš lepší sexuální život

O pozitivních vlastnostech ženšenu jste jistě již slyšeli. Ovšem víte, že existuje také malajský ženšen? Je to vlastně pochvalná přezdívka rostliny s asijským názvem tongkat ali, která má výborné účinky na náš sexuální život. Chcete se dozvědět o malajském ženšenu více? Pokud jste odpověděli „ano“, tak právě tento článek je přesně tím pravým pro vás.

V přírodní asijské medicíně je malajský ženšen označován také jako tongkatali. Toto těžko vyslovitelné slovo znamená ve volném překladu vycházkovou hůl. Stejně volně bychom mohli usuzovat, že ono pojmenování si tento asijský keř vysloužil díky svým afrodiziakálním vlastnostem.

Přestože je malajský ženšen díky svým účinkům oblíben mezi muži, je jeho použití stejně tak vhodné pro ženy. Jednou z vlastností malajského ženšenu je fakt, že zvyšuje citlivost pánevní oblasti u žen, díky čemuž je sexuální akt mnohem intenzivnější. Mimo to nám malajský ženšen zlepší náladu a dodá nám energii. Tuto vlastnost ocení například ženy v menopauze, kterým je tento životabudič nezřídka kdy doporučován.

Malajský ženšen je několik set let, téměř tisíciletí, znám jako nenahraditelné afrodiziakum. Studie japonského vědeckého a technologického institutu prokázala jasnou shodu mezi užíváním malajského ženšenu a zvyšujícím se sexuálním libidem i sexuální touhou.

Malajský ženšen dokáže zvyšovat množství testosteronu v našem těle. 

Kromě toho jej využijeme pro zvýšení své energie a libida. Je výborným pomocníkem pro zvyšující tvorbu spermií. Mimo to ho využívají také muži s erektilní dysfunkcí. Z odborného hlediska bychom mohli říct, že malajský ženšen nám pomáhá produkovat velké množství pohlavních hormonů.

A právě produkce mužského pohlavního hormonu testosteronu může za zvýšení sexuálního apetitu a sexuální výkonnosti. Naopak jeho nedostatek má za následek poruchy erekce, neplodnost nebo nízké libido.

Muži se vracejí do mladých let. Ženy si užívají intenzivních prožitků při sexu. A sportovci nebo kulturisté využijí zvyšující se hladiny testosteronu k posílení, růstu a zpevnění svalů. To jsou přímé a viditelné účinky štíhlého, vysokého keře, který se pyšní jménem malajský ženšen.

Přestože domovinou malajského ženšenu je Malajsie, tak se následně rozšířil do téměř celé jihovýchodní Asie. A jak už z názvu vypovídá, tak zvláště v Malajsii, ale také ve Vietnamu, Indonésii nebo Thajsku je tato léčivka nesmírně populární. 

Vysoký keř s hustě zelenými větvemi, který dosahuje výšky až 10 metrů, si můžeme zapamatovat i podle toho, že jeho dlouhé kořeny vidíme už v nadzemní části rostliny. A právě kořeny jsou nejčastěji zpracovávány k léčivým procedurám. 

Není divu, že se sláva malajského ženšenu přesunula také do Evropy a tedy i k nám. Taktéž u nás zpracováváme z malajského ženšenu především jeho kořen. Tento kořen se nejčastěji mele na silný práškový extrakt, z něhož můžeme připravovat nejrůznější nápoje a odvary. Velmi častou a oblíbenou je možnost užívání malajského ženšenu ve formě tobolek vyrobených z práškového extraktu.

Uživatelé, kteří se setkali s „nežádoucími“ účinky v podobě pozitivní nálady, euforie a hyperaktivity s užíváním tohoto doplňku stravy nepřestali. Je tak velmi pravděpodobné, že malajský ženšen užívají dodnes. Zkuste to také!

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Back to top button