OstatníPéče o těloPřírodní léčba

4 varovné příznaky cukrovky, které možná neznáte

Cukrovka postihuje přibližně 29,1 milionů Američanů a tato nemoc se stále rozšiřuje a rozšiřuje. Většina lidí si myslí, že o této nemoci ví hodně, což ale tak obvykle není. Ne vždycky musí být příznaky cukrovky tak jasné a zjevné. Obvykle se objevuje neuhasitelná žízeň, neustálé návštěvy toalety, necitlivost v rukou nebo nohou. Toto jsou příznaky všeobecně známé.

Další příznaky cukrovky

Mohou se však objevovat také jiné příznaky, kterých si nemusíte být vědomi. Můžete je přejít, nevšimnout si jich a ohrožení cukrovkou tak nebudete vnímat. Objeví-li se tyto drobné příznaky, nepodceňujte je. Mohou totiž poukazovat na diabetes a možné komplikace, které s tímto onemocněním přicházejí. Jaké příznaky to jsou?

4 překvapivé příznaky cukrovky

Pokožka se mění k horšímu

Tmavé sametové skvrny se objevují většinou v záhybech kůže. Ty se obvykle nachází na straně krku, loktů nebo kloubů. Často vysílají varovný signál, že hladina cukru v krvi je velmi vysoká a hrozí cukrovka. Tyto změny jsou způsobeny stavem, který se nazývá acanthosis nigrican. Vysoká hladina cukru v krvi se spojuje s růstem buněk pokožky a melaninu – pigmenty kůže.

Změny zraku

Ze všech příznaků cukrovky jde o velmi unikátní. Často se může objevovat rozmazané vidění, což může být příznak diabetu. Ve skutečnosti se může vidění změnit a to k lepšímu či k horšímu. Jde o to, že cukrovka může změnit hladinu kapalin v těle a tato změna se může odrazit také na vašem zraku. Jeden den můžete mít zrak dobrý a o několik dní později již ne.

Mění se sluch

Můžete zvyšovat hlasitost televize, hudby, budete požadovat opakování informací, když jste v rozhovoru s přáteli. Mění se sluch a to k horšímu. V takovém případě informujte svého lékaře, něco je špatně. Studie National Institutes of Healt ukázala, že ztráta sluchu může být způsobená diabetem. Odborníci věří, že krevní cévy a nervy v uchu mohou být poškozeny cukrovkou, což vede ke špatnému sluchu.

Svědění

Diabetes narušuje krevní oběh, což může vést k suché pokožce a svědění. Využíváte-li hydratační krémy a ty vám nemohou pomoci od svědění, je dobré se o tom zmínit svému lékaři. Budete tak moci zkontrolovat hladinu cukru v krvi.

Toto jsou jen čtyři z neobvyklých způsobů, jak vás může vaše tělo upozorňovat na to, že není něco v pořádku. Důležité je věnovat těmto příznakům a symptomům pozornost a zkontrolovat si pro jistotu hladinu cukru v krvi. Ačkoliv symptomy diabetu nemusí mít za následek okamžitou diagnózu a ihned cukrovku, ukazuje se, že je dobré změnit životní styl a kontrolovat konzumaci cukru a hladiny cukru v krvi.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button