Péče o těloPřírodní léčba

6 domácích prostředků, které pomohou odstranit kašel

Zimní sezóna je tady a to znamená, že se může objevit nachlazení, chřipka nebo angína. Kašel, rýma, bolest v krku, únava a další příznaky, to všechno se může objevit a pěkně vás potrápit. S různými nemocemi mohou bojovat všichni bez rozdílu věku, děti, dospělí, starší, muži i ženy.

Komerční léky ne vždy pomohou

Nachlazení často provází také kašel, který je nutno léčit. Můžete jít automaticky do lékárny, kde vám lékárnice jistě poradí ty správné kapky do nosu, kapky na kašel, možná i nějaké pastilky či čaje. Kdo byl někdy nachlazený tak ví, že v lékárně často necháte nemalou částku. Léky sice pomohou, ale dostává se do těla spousta chemických látek.

Sáhnout můžete po přírodě, která často má podobné či stejné účinky. Kde je rozdíl? Do těla nedostáváte žádné chemické látky, takže se nemusíte bát možných vedlejších účinků. Navíc, ušetříte a to opravdu spoustu peněz. Přírodní produkty mnohdy máte doma ve spíži. Stačí je jen vytáhnout a konzumovat.

Dostaňte kašel pod kontrolu

Také vás trápí kašel, který vás provází během každého nachlazení? Potřebujete také zmírnit příznaky nachlazení? Vyzkoušejte přírodní metody, jsou velmi účinné a přitom prospěšné pro vaše tělo. Přinášíme vám šest jednoduchých přírodních produktů, které vám pomohou dostat kašel pod kontrolu.

Med

Med je lékem na spoustu nemocí a problémů. Když se cítíte nachlazení, čaj s medem vždycky pomůže. Podle lékařů dvě čajové lžičky surového organického medu pracují stejně dobře jako léky proti kašli, které obsahují dextrometorfan při uklidnění kašle. Jde o skvělý přírodní lék, který pomáhá.

Kuřecí nudlová polévka

Kuřecí nudlová polévka nejen zasytí, ale také umí uklidnit kašel. Pomáhá udržovat hlen v pohybu a pára napomáhá ztenčovat hlen. Koření, které v ní najdete rozbíjí hlen, takže vykašlávání poté bude snadnější. Navíc, polévka vám během nachlazení jistě přijde k duhu.

Citron a med

Dalším starým receptem, který opravdu velmi pomáhá, je citron a med. Můžete je dokonce spojit a vytvořit tak silný lék. Stačí využít teplou citronovou vodu s dvěma lžičkami medu a máte hotový silný lék na kašel. Citron pomáhá hlenu, aby se rozpadl, a med napomáhá kašli.

Máta

Při nachlazení a kašli velmi dobře pomáhá také mátový čaj. Můžete vyzkoušet parní lázeň s mátou. Jak na to? Přidejte 3 – 4 kapky oleje z máty peprné na 150 mililitrů horké vody. Následně dejte do mísy, nakloňte se nad ní, hlavu přikryjte ručníkem a vdechujte.

Slaná voda

Když vás bolí v krku, obvykle využíváte kloktadlo. Slaná voda může také pomoci, jde o poměrně starý a léty prověřený recept. Kloktání slané vody pomáhá zmírnit příznaky bolesti v krku a může pomoci zabránit také dalším infekcím. Smíchejte ¼ až ½ čajové lžičky soli v 8 uncích teplé vody a kloktejte.

Ananasový sirup na kašel

Jde o velmi oblíbený sirup na kašel. I když neexistuje žádná vědecká studie, která by potvrzovala, že skutečně funguje, můžete ananasový sirup na kašel vyzkoušet. Sirup vám nijak neublíží, je v něm med, zázvor nebo třeba kajenský pepř. Neobjevují se nežádoucí příznaky. Udělejte si tento sirup doma! Jak na to?

Ingredience:

  • 1 kus ananasu
  • 1 polévková lžíce organického medu
  • Šťáva z 1 citronu
  • 3 centimetry zázvoru
  • ½ čajové lžičky kajenského pepře

Postup:

Zázvor oloupejte a nakrájejte nadrobno. Smíchejte všechny ingredience, dejte je do mixéru a mixujte, dokud nebude směs úplně hladká. Sirup konzumujte podle potřeby.

Objeví-li se u vás nebo u vašich blízkých kašel nebo nachlazení, chopte se výše zmíněných přírodních produktů a rychle se každého onemocnění zbavíte! Ušetříte tak pár korun a cestu do lékárny. Vyzkoušejte i vy některou z těchto metod!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button