Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Jablečný ocet snižuje vysoký krevní tlak

V dnešní uspěchané a rychlé době mnoho z lidí trpí hypertenzí. Jde o stav, který mnoho lékařů označuje za „tichého zabijáka“. Vysoký krevní tlak je zpravidla regulován pravidelným využíváním léků na předpis. Jde o antihypertenzní léky, ale často se v souvislosti s nimi objevují nepříjemné negativní účinky. Je proto lepší regulovat krevní tlak a to pomocí přirozených způsobů, pomoci věcí, které máte doma.

Přírodní složka

Naštěstí existuje jedna přírodní složka, která může pomoci snížit vysoký krevní tlak. Kromě krevního tlaku má vliv také na váhu. Jaká je ona přírodní složka? Jde o jablečný ocet! V Americe je vysoký krevní tlak velkým problémem a také v České republice trápí mnoho lidí. Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí uvádí, že každý třetí Američan má tento problém. Jde přibližně o 67 miliónů lidí. Toto číslo je opravdu velmi děsivé, víc než tisíc úmrtí denně se v USA stává vinou vysokého krevního tlaku.

Co všechno může zavinit vysoký krevní tlak:

  • Poškození ledvin
  • Onemocnění periferních tepen
  • Zvýšené riziko srdečního záchvatu
  • Mrtvice
  • Ztráta zraku
  • Unavený oběhový systém

Bez ohledu na to, zda užíváte nějaké léky na vysoký krevní tlak, je zde přírodní metoda, která velmi výrazně ovlivní a zlepší váš tlak. Jde o přírodní a velmi starou metodu, jablečný ocet obsahuje kyselinu octovou a ta prokázala, že může pomoci snižovat zvýšené hladiny krevního tlaku. Může také snížit aktivity reninu. Renin je plazmatický enzym, který je rozhodující pro regulaci žíně, krevního tlaku a výtoku moči v těle.

Jak jablečný ocet využít k regulaci tlaku a hubnutí?

Jak jsme již výše uvedly, jablečný ocet obsahuje kyselinu octovou, která je velmi účinná při snižování vysokého krevního tlaku. Zkombinujte s jinými složkami a uvidíte, co všechno se bude dít. Můžete jablečný ocet zkombinovat například s medem, což krásně pomůže snížit vysoký krevní tlak a také pomoci v hubnutí. Jak si tento lék připravit?

Ingredience:

  • 1 polévková lžíce surového organického medu
  • 1 polévková lžíce organického jablečného octa
  • 1 sklenice filtrované vody

Postup:

Vezměte jablečný ocet, med a přidejte je do vlažné vody a dobře promíchejte. Tento přírodní nápoj se doporučuje vypít okamžitě. Abyste dosáhli lepších výsledků, doporučujeme tento nápoj popíjet dvakrát denně.

Lék, který pomáhá

Jde o nápoj, který je přínosný pro všechny, zejména pak pro ty, kteří mají vysoký obsah sodíku. Jablečný ocet a med obsahují spoustu draslíku, který pomáhá udržovat správnou hladinu sodíku v těle a díky tomu se snižuje hladina hypertenze. Samozřejmostí je, že jen tento nápoj nestačí.

Je nutno pohlédnout také komplexně na celý život. Změňte svou životosprávu, pravidelně jezte a to jídla, která jsou zdravá, zakomponujte do stravy zeleninu, ovoce. Nutností je také začít se pravidelně pohybovat. To vše může pomoci udržovat normální hladinu krevního tlaku. Jablečný ocet je bohatý na organické kyseliny, které jsou užitečné při urychlení metabolismu. A právě to může pomoci ovlivnit vaše tělo, hmotnost a pomáhá ve snižování váhy.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button