Spolupráce

Jakým způsobem posílíte svou imunitu a zabráníte nákaze viry a COVIDEM-19

Kvalitní multivitamín je základní věc

Pestrá strava by měla obsahovat dostatek potřebných vitamínů, u mnoha lidí to však tak není. Vitamíny jsou důležité pro reakce v našem těle a posilnění naší imunity. Kvalitní multivitamíny nezakoupíte jako šumivé tabletky z lékárny. Pokud toužíte po správném složení multivitaminových tablet, podívejte se na web suprex.cz. Firma suprex spolupracuje se sportovci a vyvíjí kvalitní suplementy. Více si o tomto tématu můžete přečíst zde: https://suprex.cz/jak-vybrat-multivitamin/.

Bylinky také posilují naši obranyschopnost

Pokud nevěříte chemicky upraveným látkám, doporučujeme vyzkoušet účinky léčivých bylin. V tomto směru můžeme doporučit firmu Cannasan, jejím zakladatelem je František Bednařík, pěstitel léčivých bylin, který se v poslední době zabývá hlavně léčivými účinky konopí bez obsahu THC. Cannasan se může pyšnit několika produkty a v současné době vyvíjí různé léčivé masti a oleje. Ve vývoji léčivé konopné směsi jsou prvními na trhu, tato jedinečná receptura se prokázala u mnoha zákazníku v pomoci s jejich onemocněním, směs je vhodná hlavně pro chronické choroby. Na posilnění imunity je vhodná léčivá směs Cannasan IMUNO, která obsahuje byliny jako smetánka lékařská, šalvěj lékařská, rybíz černý, buk lesní, slunečnice topinambur.

Pro imunitu jsou důležité i další minerály a vitamíny

Vitamín D3

S přicházejícím podzimem a zimou je důležitý hlavně vitamín D3. Přezdívá se jako sluneční vitamín, protože k jeho přirozenému vzniku je zapotřebí slunečního záření, kdy vzniká v lidské kůži z cholesterolu. Existují 2 formy vitamínu D. D2 je obsažen v potravě jako jsou tučné ryby, vejce a mléčné výrobky, pro naše tělo je ale více potřebný právě vitamín D3, který získáváme pomocí již zmíněného UV záření. Nedostatek tohoto vitamínu se může projevit nedostatečnou mineralizací kostí, ponurou náladou, špatným spánkem, únavou, slabou imunitou, bolavými svaly a klouby, vypadáváním vlasů či špatným hojení ran. Předchází nemocem jako je osteomalacie a rachitida a posiluje také svaly.

Hořčík

Hořčík je důležitým minerálem pro naše tělo a často na něm zapomínáme. Jeho nedostatkem trpí až ¾ populace. Pokud trpíte křečemi, nespavostí, depresemi či nedostatečnou energií, nejspíše vám chybí právě magnesium. Pro suplementaci hořčíku nedoporučujeme běžné šumivé tablety, které mohou obsahovat hořčík ve špatných formách. Můžeme doporučit web suprex.cz, kde si můžete o tomto minerálu přečíst více a také zde nabízí hořčík ve formě bisglycinátu, což je forma vhodná pro vstřebání naším tělem. Kromě bisglycinátu jsou vhodné i formy malát či citrát.

Co je dále důležité je zdravá strava a dostatek pohybu

Pro zdravý životní styl je důležité mít vhodnou stravu a dostatek cvičení. Náš imunitní systém nás chrání před řadou nemocí a pro jeho fungování je potřeba dostatečný příjem vitamínů, minerálů a vlákniny. Našemu tělu neprospívají kaloricky bohaté pokrmy, které přispívají k obezitě a střevní dysmikrobii. Symbiotické bakterie v našich střevech jsou velmi důležité nejen pro zdravé fungování našich střev, ale i pro náš imunitní systém, jehož velká část se nachází právě ve střevech. Důležité je abychom byli také pohybově aktivní, nemusí z nás být hned fitness trenéři, ale občasné cvičení, běh či procházka nám rozhodně prospěje. O stravě a cvičení si můžete více přečíst na webu posilka.cz.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button