Péče o těloPřírodní léčba

Zbavte se bakterií v ústech jednou provždy

Správná ústní hygiena je mnohem důležitější, než se na první pohled může zdát. Ovlivňuje totiž váš celkový zdravotní stav a kvalitu vašeho chrupu. Užívat ústní vodu je dnes naprostou nezbytností, protože pomáhá v prevenci proti nejrůznějším onemocněním dutiny ústní.

Na čistá ústa nestačí jen zubní kartáček

Vyčistit si zuby kartáčkem nestačí. Pro kompletní ústní hygienu je zapotřebí užívat i ústní vodu. Ta eliminuje zbytkové bakterie a zamezuje jejich vzniku. Navíc váš dech bude svěží a krásně vonět.

4 důvody, proč používat domácí ústní vodu

  • chrání zuby před bakteriemi
  • osvěžuje dech
  • neobsahuje chemické látky
  • je levná a snadná na přípravu

Domácí ústní voda je lehká na přípravu a navíc vás vyjde levněji, než komerční přípravky. Má stejné antibakteriální vlastnosti, jako klasické přípravky. Co budete potřebovat na výrobu domácí ústní vody:

  • velkou lžíci soli
  • lžíci peroxidu vodíku
  • jedlou sodu
  • teplou a studenou vodu

Nejdříve vytvořte směs soli a jedlé sody. Přidejte trochu teplé vody a vytvořte tužší směs, kterou aplikujete na kartáček, jako zubní pastu. Vyčistěte si zuby co nejlépe. Minimálně dvě minuty.

Poté přidejte trochu teplé vody s peroxidem vodíku a vypláchněte si ústa. Chvíli převalujte v ústech a nakonec si vyčistěte mezizubní prostory párátkem. Jako posledně si vyčistěte zuby studenou vodou.

Tento postup opakujte minimálně dvakrát týdně. Kromě tohoto postupu si pravidelně čistěte zuby a vyhněte se pikantním jídlům.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button