Spolupráce

Hledáte neobvyklé chutě? Inspirujte se Řeckem

Pomyšlení na složitost některých inovátorských receptů mnoho lidí odrazuje od vyzkoušení něčeho nového, nezvyklého. Hektická doba, pracné shánění ingrediencí jsou jen některými důvody, proč většina lidí o nových chutí pouze sní a potlačí svou zvědavost, jak asi jiná jídla, z jiných zemí, chutnají. Vyzkoušejte jídla typická pro řeckou kuchyni, která nejsou složitá a se správným kořením bude jejich chuť nezapomenutelná.

Ochutnali jste řeckou mousaku?

Mousaka (nebo také musaka) je tradiční jídlo pro Balkán a Blízký východ, ovšem nejznámější je varianta řecké mousaky. Postačí vám k tomu pouze mleté maso, které podusíte s cibulí a česnekem. Pak jen vytvoříte vrstvy, které prokládáte lilkem, rajčaty nebo bramborami a zapečete v troubě. Koření mousaka dodá celému pokrmu chuť vzdáleného Řecka. Rychlé a jednoduché jídlo, které si oblíbí celá rodina.

Maso na špejli

Mezi další tradiční řecké pokrmy, které nejsou náročné na zhotovení, je souvlaki. Na špejli napícháte libovolné kousky masa a zeleniny a ugrilujete. Řekové ji obvyklé připravují z jehněčího nebo vepřového. Jaké maso a zeleninu použijete vy, je zcela na vás. Chuť masa i zeleniny podtrhne koření souvlaki a vinná omáčka, kterou se maso na špejli polije.

Pokud tápete, kde neobvyklé koření sehnat a nechce se vám objíždět specializované obchody, mrkněte na webové stránky společnosti OlisCZ, která patří mezi přední prodejce pokladů Řecka.

Krétský horský čaj na zapití

Pokud chcete zůstat v řeckém duchu i u nápojů nebo pokud vás trápí špatné trávení, potřebujete posílit imunitní systém, ochutnejte krétský horský čaj. Říká se, že krétský horský čaj je jedním z důvodů, proč se Řekové dožívají tak vysokého věku.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button