Spolupráce

Spásná složka v séru? Bakuchiol!

Víte, co je trendy složkou sér? Pokud se zajímáte o kosmetiku, možná vás napadne retinol. Méně zmiňované, avšak možná i více účinné jsou i zázračné složky bakuchiol a ještě skvalen. Poznejte jejich blahodárný vliv na vlastní kůži, tedy na pleť.

Bakuchiolové sérum pro krásu a mládí

Séra jsou velmi oblíbená, protože jde o intenzivnější formu péče než krémy. Jejich struktura je příjemná, ideální je nechat je působit přes noc, obzvlášť pokud mají olejovitou strukturu. Jaké složky by měly tyto přípravky mít, aby vaši pokožku napumpovaly mládím a svěžestí? Zmínili jsme, že trendy je retinol. Má ale svá jistá úskalí. Není třeba doporučováno po jeho aplikaci chodit na slunce. U retinolu se mohou rovněž objevit vedlejší účinky, jako jsou podrážděnost, suchost a citlivost pokožky. Když si pořídíte bakuchiolové sérum, tak vám to nehrozí. Tato složka, jež možná brzy odstaví retinol na druhou kolej (vlastně je jeho přírodní formou), umí podpořit produkci kolagenu, zlepšuje elasticitu pokožky, vyhladí jemné vrásky, bojuje zkrátka proti stárnutí. Zároveň má skvělé protizánětlivé a antimikrobiální vlastnosti, ty zase pomáhají v boji s akné a problematickou pletí.

Sérum se skvalanem

Další složkou, kterou jsme zmínili, je skvalen. Ideální je, pokud je třeba pleťové sérum založeno na jeho bázi, jelikož má strukturu suchého oleje. Rychle a dobře se tak vstřebá, neucpává póry, tudíž si jej můžete nanést ráno a nebudete mít na obličeji krůpěje potu i v tom největším horku, protože by vaše tělo vylučovalo mastný film. Ptáte se, jaké pleťové sérum je vhodné? Zkuste to od Dermio. Jde o přípravek s obsahem právě zmíněných složek. Obsahuje také rostlinné oleje s hydratačními a antioxidačními účinky, taktéž extrakt z rostliny Spilanthes acmella obsahující alkamidy, které působí na svaly obličeje. Právě to pomáhá zpevnit pleť.

Sérum s bakuchiolem – účinky

Účinky bakuchiolu jsme si již představili, ke skvalenu (squalane) ještě dodáme, že se získává z rostlinných olejů, má skvělé hydratační vlastnosti a nezpůsobuje akné, protože neucpává póry. V séru nalezneme i šípkový olej, který je proslulý antioxidačními a hydratačními účinky, rovněž podporuje tvorbu kolagenu. Nesmí chybět ani arganový olej, který se získává z ořechů arganového stromu. Velmi populární složka dneška. Olej je bohatý na esenciální mastné kyseliny a další vitamíny či antioxidanty. Vitamin E asi znáte. Možná si řeknete, že jde o jeden z vitamínů v řadě, „éčko“ je ale dnes velmi moderní, jelikož jde o tuk s výraznými antioxidantovými vlastnostmi. Chrání strukturu pleti i buňky, umí nadopovat pokožku živinami, kdy pak zlepší její zdraví a vzhled. Mezi další složky pak patří Spilanthes acmella, rostlina původem z tropických oblastí Asie a Ameriky, která stimuluje svaly obličeje, dále známý Koenzym Q10, přírodní látka, jež se i přirozeně nachází v lidském těle.

Pleťové sérum – jak jej používat?

Jak používat sérum, aby bylo co nejúčinnější? Vzhledem k jeho tekutější struktuře je dobré nanášet jej pod krém, make-up, zkrátka na začátek péče, jelikož se vstřebá. Nejlépe je pleť nejprve vyčistit, pak navlhčit obličej. Můžete to udělat vodou nebo si nastříkat hydratační mlhu. Pak naneste několik kapek séra konečky prstů a jemně vmasírujte. Pár rad? Sérum vždy vklepejte, nikdy nevtírejte, není to hutný krém, který je třeba zapracovat. Proč navlhčit pleť? Takto je pokožka mnohem lépe propustnější. Než přejdete na další krok v péči a nanesení krému či make-upu, ujistěte se, jestli se sérum vstřebalo. Dostanete do pokožky co nejvíce živin, nesmíchá se vám třeba make-up a sérum, a také se nezmění struktura make-upu.

Zdroj náhledového obrázku: pixabay.com

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button