Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Streptokoková infekce – jak se jí zbavit s pomoci přírody?

Streptokoková infekce je nepříjemná a mnohdy bolestivá. Jde o to, že napadá mnoho orgánů těla. Projevují se zánětlivými a velmi často hnisavými projevy. Je to nepříjemné onemocnění, které se nějakou dobu léčí. Když se objeví, pak se objevují bolesti v krku. Možná se objevují také kožní infekce nebo infekce močových cest. I to může být vinou streptokoka. Jde se této infekce nějakým způsobem zbavit?

Streptokoková infekce je problém

Streptokokové infekce se nejčastěji léčí antibiotiky. Součástí je i podpůrná terapie jako tlumení horečky, pomoc od bolesti a podobně. Jde o častou infekci hrdla, která postihuje hltan, mandle a hrtan. Můžete mít problémy s polykáním, zarudnutí mandlí a krku, zduření mandlí, bolesti v krku při mluvení, vysoká horečka a podobně. Tento nepříjemný zdravotní problém řešíte klasicky léky. Někdy se mohou osvědčit třeba také domácí prostředky.

Neříkáme, že nemáte v případě potřeby navštívit lékaře, že vám nepomůže. Někdy je lékař opravdu potřebný. Někdy to můžete zkusit s pomoci přírody, dřív, než navštívíte lékaře. Přinášíme pár rad a tipů, které vám mohou pomoci streptokokovou infekci řešit. Zmírnit ji, odstranit bolesti nebo rovnou vyléčit. Vyzkoušejte jednotlivé metody předtím, než zvolíte odbornou pomoc lékaře.

Můžete vyzkoušet jedno z řešení

Co budete potřebovat:

  • 1 čajová lžička strouhaného česneku
  • ¼ čajové lžičky skořice
  • Špetku kajenského pepře
  • 1 šálek vody

Jak postupovat:

Přiveďte k varu jeden šálek vody. Přidejte česnek, skořici a špetku kajenského pepře. Nechejte vařit následující dvě až tři minuty a poté směs sceďte. Pijte nápoj teplý a to třikrát denně, dokud se neobjeví úleva a zmírnění příznaků.

Co dál můžete využít?

Med – med je skvělým domácím prostředkem, který může pomoci léčit řadu věcí. Konzumujte dvě čajové lžičky medu a jednu čajovou lžičku citronové šťávy. Můžete konzumovat tuto směs každé dvě hodiny. Díky tomu získáte skvělou úlevu od bolesti v krku.

Kajenský pepř

Zkuste zkombinovat ¼ čajové lžičky kajenského pepře, jednu polévkovou lžíci medu a několik kapek koncentrované česnekové šťávy a tři stroužky česneku. Každou jednu hodinu konzumujte půlku lžičky této směsi a to několikrát denně.

Smíchejte jednu polévkovou lžíci citronové šťávy s ¼ čajové lžičky kajenského pepře. Dejte do sklenice horké vody a tímto roztokem kloktejte několikrát denně.

Skořice

Skořicový čaj funguje dobře na uklidnění streptokokových bolestí a infekcí. Pro jeho přípravu přidejte půlku lžičky skořicového prášku do šálku horké vody. Nechejte deset minut působit a poté přidejte jednu čajovou lžičku medu. Čaj popíjejte třikrát nebo čtyřikrát denně, dokud se váš stav nezlepší.

Jablečný ocet

Jablečný ocet mí antibakteriální vlastnosti. Přidejte jednu polévkovou lžíci jablečného octu a jednu čajovou lžičku citronové šťávy a medu do šálku teplé vody. Popíjejte pomalu a to dvakrát až třikrát denně, podle potřeby.

Kurkuma

Přidejte jednu čajovou lžičku kurkumy do sklenice teplé vody. Tuto směs popíjejte každé ráno na prázdný žaludek. Dělejte to jednou denně a to po dobu čtyř a pěti dní.

Do sklenice teplé vody přidejte půlku čajové lžičky prášku z kurkumy a půlku čajové lžičky soli. Pořádně promíchejte. Touto směsí kloktejte a to třikrát denně.

Červená cibule

Červená cibule je skvělá pomoc, konzumujte ji ve formě sirupu. Nakrájejte tři červené cibule horizontálně. Položte do misky jeden kus cibule a přidejte surový med. Celý proces opakujte, dokud není mísa plná. Misku zakryjte a nechejte působit po dobu 12 až 15 hodin. Jakmile misku poté otevřete, získáte hustou kapalinu, která slouží jako sirup. Konzumujte jednu lžičku sirupu několikrát denně, během prvních pár dní 4 – 5 krát denně. Během prvních dní získáte úlevu od bolesti v krku a dalších příznaků streptokokové infekce.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button