Přírodní léčba

Jak získat čas do příjezdu RZP při infarktu myokardu? Začnete intenzivně kašlat!

Akutní infarkt myokardu nenechá v klidu nikoho. Lidé v těchto situacích prožívají pocity bezmocnosti a beznaděje. Při infarktu srdce bije nepravidelně a tak nezbývá moc času na záchranu života. Než přijede záchranka, existuje ještě pár tipů, které vám mohou pomoci.

Silné kašlání – zřejmě překvapení pro všechny

V praxi to znamená, že byste měli urychleně začít intenzivně kašlat. Z hrdla vám tak začnou vycházet zbytky sekretu, co se tam nachází. Zároveň se snažte dýchat, pomalu a hluboce.

Jaký je princip?

infarkt
infarkt

Hluboké dýchání usnadňuje zvýšení přísunu kyslíku a kašlání zase zvyšuje tlak vyvíjející na srdce. Tím se stabilizuje tlukot srdce a udrží cirkulaci krve. Je vysoká šance, že pacient zůstane při vědomí. Získáte tím čas, než přijede odborná pomoc a začne s vlastní defibrilací.

Kašlem a hlubokým dýcháním si můžete pomoci tedy sami, ale když budete v situaci, kdy někoho takového najdete, pomozte mu. Přivolejte záchranku a pokud je člověk při vědomí, vyzvěte ho ke kašli. Při kašli se objeví mírné zmírnění potíží, ale je doporučováno ještě chvíli kašlat. Tímto způsobem se můžete vyhnout vážnějším zdravotním následkům.

Závěr

Mimo kašlání se dá při náhlém srdečním infarktu použít ještě jedna pomůcka. Jedná se o objev Dr. Schultze: Jak zastavit srdeční infarkt do jedné minuty. Pacientovi při vědomí se podá jedna čajová lžička kajenského pepře nebo chilli koření rozpuštěného ve sklenici vody. Nevýhodou však zůstává, že ho člověk nemá vždy při ruce. Nejlepšího výsledku dosáhnete, když použijete obě zmiňované metody. Zapamatujte si tyto jednoduché pokyny a zvyšte tak své dovednosti první pomoci. Nikdy nevíte, kdy se vám to bude hodit.

Poznámka: Tyto postupy se týkají u pacienta při vědomí. Při porušení jedné nebo více ze tří základních životních funkcí – dýchání, vědomí nebo srdeční činnosti zahajujeme neodkladnou resuscitaci.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button