Spolupráce

Kvalitní šatní skříň nesmí chybět v žádné domácnosti. Takto vyberete tu pravou pro vás

Úložného prostoru není nikdy dost – a to platí jak tehdy, když bydlíte v garsonce, ale paradoxně, i když máte rodinný dům. Pokud ale vyberete skutečně kvalitní šatní skříň, která splňuje všechny důležité parametry, můžete ušetřit spoustu místa. Poradíme vám, jak vybrat tu správnou, aby vás nedostatek úložného prostoru už nikdy netrápil.

Rozměry

Klíčové je vybrat takové skříně do ložnice, aby svými rozměry perfektně odpovídaly vašim potřebám. Pro pověšení oblečení je dobré mít alespoň 70 cm pod šatní tyčí, pro uložení běžného oblečení je dobré počítat s minimální hloubkou skříně 45 cm. Neváhejte využít i prostory směrem ke stropu – můžete tam ukládat věci, které potřebujete jen párkrát do roka. Velmi zajímavou možností je rohová skříň, která umí ušetřit spoustu místa. Mít v ložnici kvalitní šatní skříň je každopádně zcela nezbytné.

Vnitřní vybavení a pojízdné mechanismy

Dříve než se vydáte nakupovat, pečlivě zvažte, co budete chtít do šatních skříní uložit. Podle toho pak zvolte vnitřní vybavení. Můžete mít tyč na pověšení ramínek, spoustu širokých polic a chybět nesmí ani výsuvné šuplíky. Investujte také do kvalitních pojízdných mechanismů, které vám výrazně usnadní každodenní manipulaci.

Skříň. Zdroj: pixabay

Stabilita skříně a materiál

Pokud si nejste stoprocentně jistí tím, že máte perfektně rovnou podlahu, raději rovnou kupujte skříně, které je možné připevnit ke zdi. Zabráníte tak nejen kývání, ale také nebezpečí pádu nebo vyjíždění šuplíků. Je samozřejmě jasné, že kvalitní šatní skříně z masivu se stabilitou problém mít nebudou, ale u těch z lamina se zase méně nadřete při případném stěhování a samozřejmě ušetříte.

Otevírání

Pro šetření místa je ideální zvolit pojízdné otevírání. Jestliže máte více prostoru, nemusíte se bát ani dvoukřídlých dveří. Mohou mít tu výhodu, že při otevírání nedělají hluk a také máte větší přehled o tom, kde co máte.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button