Spolupráce

Zhubli jste? Jak si udržujete váhu?

Někteří lidé říkají, že trik nespočívá v hubnutí – trik spočívá v udržení vysněné váhy. Mám několik osvědčených způsobů, jak si zajistit, abyste vždy vypadala krásně a vážila přesně to, co chcete.

Bílkoviny jsou odpovědí na všechno

Stačí jíst více bílkovin – tato makroživina by měla tvořit asi 10-15 % kalorií ve vaší stravě. Nezapomeňte za žádnou cenu nezvyšovat přísun bílkovin, protože vaše hmotnost pak může kolísat. Kompletními zdroji bílkovin jsou nejen maso, ryby nebo vejce, ale také luštěniny a mléčné výrobky. Je třeba zdůraznit, že byste měli pravidelně přijímat bílkoviny – jídlo každých několik hodin by mělo vašemu tělu dodat přibližně 20 gramů bílkovin. Svou stravu můžete podpořit také bílkovinnými doplňky – https://allnutrition.cz/Proteinov%C3%A1_v%C3%BD%C5%BEiva-k984.html

Jezte více zelené zeleniny

Zejména listovou zeleninu. Mají hodně živin a málo kalorií. Při přípravě jídla nezapomeňte jíst zelenou zeleninu alespoň dvakrát denně. Přidávejte je do salátů, koktejlů nebo je jezte syrové.

Udržujte své tělo dobře hydratované

Často si pleteme hlad s žízní, takže nakonec svačíme mezi jídly. Udržujte se dostatečně hydratovaní a noste s sebou láhev s vodou. Za zmínku stojí, že středně a vysoce mineralizované vody nejen uhasí žízeň, ale také dodají tělu cenné prvky – vápník a hořčík. Vyzkoušejte všechny dostupné vody a vyberte si svou oblíbenou. Nezapomeňte si vybrat ochucenou vodu, protože obsahuje hlavně cukr a umělá aromata nebo sladidla.

Nevzdávejte se konzumace tuků

Úplné vyřazení této složky z jídelníčku je častou chybou. Přestože tuk má ze všech ostatních složek naší stravy nejvíce kalorií, hraje velmi důležitou roli. Podporuje správnou funkci kardiovaskulárního a nervového systému. Ale to není všechno – tuk zpomaluje proces trávení, takže vitamíny, které jíme s jídlem, se lépe vstřebávají.

I sacharidy mohou být dobré!

Pokud jste fyzicky aktivní, je konzumace sacharidů nutností. Díky sacharidům si tělo vytváří energii, kterou pak můžete během tréninku úspěšně spalovat. Nadměrné omezování příjmu sacharidů může nejen zhoršit váš pocit, ale také ovlivnit vaši výkonnost a zdraví. Sáhněte po batátech, rýži, čerstvém ovoci nebo zelenině.

Zdroj náhledového obrázku: Whitepress

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button