Jídlo a stravováníPéče o tělo

3 velké změny, které nastanou, když odstraníte mléko ze své stravy

Pokud máte nadváhu, potíže s trávením a s pletí, může to být ideální doba přestat jíst mléčné výrobky.

Většina lidí se nedokáže představit život bez mléka a mléčných výrobků, přestože jsou hlavním viníkem nadýmání a špatného trávení.

Pokud jde o mléko, neexistuje zde jeden názor. Na jedné straně je přesvědčení, že mléko je vynikajícím zdrojem vápníku a bílkovin. Díky tomu je užitečný pro tělo a jeho růst a vývoj. Na druhé straně alternativní medicína tvrdí, že mléko vůbec není zdravé a že člověk je jediný tvor, který pije mléko jiného savce i potom, co dávno není kojencem.

Tento fakt podporuje i skutečnost, že čím dál více lidí je intolerantní k mléku a mléčným výrobkům. Laktóza se s přibývajícm věkem hůře rozkladá, a to vede k potížím s trávením. Také velké množství reninu, enzymu, který rozkládá bílkoviny z mléka – kasein, vede k problémům s trávením.

Pokud plánujete odstranit mléko a mléčné výrobky ze svého jídelníčku, zde je několik změn, které pocítíte na svém těle.

Čistá kůže

Mléko obsahuje hormony jako testosteron, které mohou stimulovat kožní žlázy. Jinými slovy, omezením mléčných výrobků snížíte počet pupínků a nepříjemných výrůstků na pokožce.

Snížené nadýmání

Je známo, že 75 % světové populace netoleruje laktózu, protože jsou geneticky naprogramovaní tak, že po dětsví přestaneme vyrábět enzym, který rozkládá laktózu. Jednou z forem nesnášenlivosti laktózy je zánět a bolest břicha.

Změna tělesné hmotnosti

Pokud vyloučíte mléčné výrobky z vaší stravy, můžete ztratit přebytečná kila, nebo naopak přibrat. Záleží pouze na tom, jaká strava nahradí mléko a mléčné výroby. Přírůstek váhy přichází v momentě, kdy nahradíte bílkoviny potravinami bohatými na sacharidy.

Pokud máte rádi mléko a máte nějakou formu intolerance, můžete pomalu odstranit tyto potraviny a pozorovat změny na svém těle. Vyzkoušejte různé alternativy, jako jsou kokosová, mandlová nebo rýžová mléka.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button