Péče o těloZdravé tipy

Tři způsoby, jak podpořit drahou polovičku během hubnutí

Když se člověk rozhodne hubnout, obvykle to sdělí svému okolí a přátelům. Během hubnutí se totiž bude určitě hodit podpora. Snad každý někdy hubnul a ví dobře, že může přijít krize a budete potřebovat oporu. Podpora se, zejména pak v začátcích vždycky hodí. Máte ve svém okolí kamarádku, partnerku, partnera či rodinného příslušníka, který hubne, a vy jej chcete podpořit? Přinášíme tři způsoby, jak na to.

Myslete na to, co říkáte

Mnoho lidí má ze své váhy komplexy, nejsou si zcela jistí, zda se jim to povede, mají pochybnosti, nejsou si sebou jistí a mohou mít až deprese. Mějte proto na paměti, jak mluvíte k vašemu příteli či partnerovi, který je zrovna v hubnoucím procesu. Jsou termíny a slova, kterým je určitě dobré se vyhnout. Své přátelé a partnery podporujte a motivujte, nesrážejte jim sebevědomí nevhodnými poznámkami. Myslíte si, že jejich jídlo vypadá hnusně? Je to jejich jídlo, nechte je. Vy nejste povinni to jíst. Věty typu „tohle jako jíš?“ nikomu nepřidají. Podporujte, nesnažte se mentorovat a demotivovat.

Přispějte radou, pokud je to vhodné

Jestliže máte v tomto ohledu zkušenosti a také jste zhubli, máte určitě nějaké zkušenosti. A o ty se můžete podělit se svými přáteli či partnery. Ovšem dejte pozor na to, abyste namísto dobrých rad nedávali přednášku o hubnutí a zdravé výživě. Na každého působí něco jiného, jiné fígle a triky. Každý máme jiné proporce, máme rádi jiné potraviny, máme alergii na jiné potraviny nebo žijeme jiným stylem (vegetariáni, vegani a podobně). Máte-li však pocit, že vaše rady a tipy musíte svým přátelům a partnerům říct, pak se ujistěte, že je to vše v přátelském a klidném duchu. Dávejte radu, ne příkazy.

Buďte součástí jejich cesty

Jestliže máte jít spolu někam ven, na kávu nebo na večeři, myslete na dietní plán, který váš protějšek bude jistě dodržovat. Pizzerie nebo hamburgrárna není to pravé pro lidi s dietou. Navíc, v období diety lidé často mívají chuť právě na takováto nezdravá jídla. Stačí jedno špatné jídlo a dietáři jsou zase na samém začátku. Najděte takovou restauraci, kde si můžete dát těstoviny, maso, ryby, saláty a podobně. Vyberete si oba. Svým přátelům a protějškům můžete v hubnutí a dietě pomoci. Peníze, které byste utratili v restauracích a za nezdravá jídla, sladkosti dejte na něco příjemnějšího, kupte si společně něco na sebe, jděte na nehty nebo své partnerce kupte květiny. Chodíte-li pravidelně cvičit, běhat nebo na dlouhé procházky, přizvěte svého kamaráda nebo svou polovičku. Ve dvou se vždycky cvičí lépe, bude to přínosem pro obě strany. Máte-li po svém boku někoho, s kým můžete sportovat, obvykle vás to vybičuje k lepším výkonům, což je pro hubnutí jen dobře.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button