Spolupráce

Jak vybrat kvalitní kadeřnický salon? Zaměřte se na tato kritéria

Ne nadarmo se říká, že vlasy jsou korunou krásy. Je skutečně pravdou, že každá žena, která má dlouhé, bohaté a lesklé lokny, o které je viditelně dobře pečováno, působí hned krásněji a upraveněji. Aby byly vaše vlasy skutečně nádherné, je třeba o ně dobře pečovat, a k tomu neodmyslitelně patří pravidelná návštěva kadeřnického salonu. Jak vybrat nejlepší kadeřnictví Praha 5 i kdekoliv jinde?

Prostředí a čistota

Na první pohled zanedbaný salon plný vlasů na zemi, prachu a špíny jistě není místem, kde byste chtěli, aby pečovali o vaše vlasy. Prvním kritériem při výběru salonu by tedy nepochybně měla být čistota salonu i samotného kadeřníka. Vlasy by měly být vždy pečlivě zameteny a taktéž výbava kadeřníka by měla být čistá a bez vlasů. Je skutečně velmi nepříjemné, pokud vás kadeřník češe kartáčem, který je plný cizích vlasů.

Cenová relace

Vybírat salon jen dle ceny by bylo špatně vždy, ale přeci jen nám cenová relace něco málo může napovědět. Pokud vás salon láká na nízké ceny, pravděpodobně nemá dostatek stálých zákazníků nebo nenabízí tak kvalitní vlasovou péči. Na druhou stranu není třeba za kadeřnické služby utrácet horentní sumy. Ne vždy je vysoká cena zárukou kvality, ale pokud je salon zavedený a má svou klientelu, která je ochotna tyto ceny platit, jistě to o něčem svědčí.

Rozsah služeb

Dobré kadeřnictví dokáže svým zákazníkům nabídnout skutečně komplexní servis a nadstandardní služby. V salonu tedy dostanete nejen kvalitní střih a barvu, ale zejména regenerační péči o vlasy či doporučení vhodných produktů a postupů pro domácí péči. Kvalitní kadeřník by měl vaše vlasy skutečně znát a být schopen vám doporučit péči, která jim bude prospívat a bude určena pro váš typ vlasů. Kadeřnické služby by však neměly zahrnovat jen péči o vlasy, klíčové je také to, jak se k vám kadeřník chová už v moment, kdy vejdete do dveří. Je standardem, že vám kadeřník nabídne vodu či kávu a ujistí se, že vám nic nechybí a cítíte se v saloně pohodlně a dobře.

Umístění

Lokalita se vám možná nemusí zdát jako klíčové kritérium, protože za dobrým kadeřníkem si rádi dojedete kamkoliv. To je sice pravda, ale podle lokality můžete poznat kadeřnictví, kterým je vhodné se spíše vyhnout. Nevyplácí se navštěvovat kadeřnické salony ve velkých obchodních řetězcích – ty se hodí maximálně tak pro rychlé ostříhání. Na takových místech totiž prakticky neexistuje stálá klientela, zákazníci se zde střídají jak na běžícím páse, a podle toho vypadá péče a přístup kadeřníků.

Flexibilita

Kadeřnictví, které si váží svých zákazníků, se jim také snaží maximálně vyjít vstříc. Může se jednat třeba o požadavky týkající se otevírací doby či vytvoření nestandardního nebo náročného účesu. Kvalitní kadeřnictví se vždy snaží požadavkům vyhovět, případně doporučit řešení, které je oboustranně vyhovující. 

Zdroj náhledového obrázku: Pixabay

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button