KrásaPéče o tělo

Zavřená kadeřnictví: Co s odrosty a šedinami, pokud si na domácí barvení netroufáte?

Po jarním uzavření kadeřnictví jsme se možná všichni zařekli, že příště už budeme lépe připraveni a nenecháme se tím zaskočit. Většina z nás ale toto předsevzetí nemohla dodržet – podzimní uzavření kadeřnictví přišlo stejně nečekaně jako na jaře, a tak většina z nás zůstala doma s odrůstajícími vlasy nebo hárem, které už zoufale potřebuje zastřihnout. A týká se to jak dam, tak i pánů.

Jak tedy tohle období přežít, když je návštěva kadeřníka zatím vzdáleným snem? Co když už vám začínají koukat z hlavy odrosty nebo šediny? Dříve než se vrhnete do domácího barvení a budete riskovat naprostou vlasovou katastrofu, vyzkoušejte tyto snadné triky, které mohou pomoci hodně zakrýt a překonat období, než se o vaše vlasy opět postará profesionál.

Změňte pěšinku

Zní to ohromně jednoduše, ale skutečně to funguje. Je to úplně první pomoc, která vás sice nespasí na několik měsíců, ale alespoň na chvíli vám pomůže. Šediny nebo jiné odrosty jsou totiž nejpatrnější právě tam, kde běžně nosíme pěšinku. Zkuste si proto pěšinku přehodit pro změnu na druhý bok nebo doprostřed hlavy. Díky tomu budou šedé kořeny i odrosty méně zřetelné, a navíc také získáte nový vzhled, který vám třeba bude i slušet víc.

Je to navíc dobré pro zdraví vlasů, jelikož pokud nosíte pěšinku roky na jedné straně, mohou zde vlasy slábnout a začít vypadávat. Stejně tak můžete zkusit nosit vlasy jinak upravené. Pomoci zakrýt odrosty by mohl vysoký culík či cop, který přitáhne pozornost.

Vsaďte na sílu bylinek

Pokud vás trápí spíše šedivé nebo světlejší odrosty, můžete sáhnout po šalvěji. Tato bylinka má totiž barvicí vlastnosti, které mohou pomoci zmírnit silný kontrast mezi tmavou barvou a světlými prameny vlasů u hlavy.

Jak na to? Smíchejte asi 3 šálky vody a k nimi přidejte 1/2 šálku šalvěje, případně použijte více čajových sáčků. Tuto směs nechte svařit, aby vznikl silný bylinný nálev. Tímto přelivem si pak opláchněte vlasy již umyté šamponem a nechte chvíli působit. Poté vlasy smyjte vlažnou vodou. Nemáte-li doma šalvěj, můžete stejný trik vyzkoušet i s černým čajem. Zvolte ale kvalitní čajovou směs a dávejte si pozor, aby se vám nedostala na pokožku obličeje nebo těla.

Hodit se vám bude i kosmetická taštička

Máte doma jistě řasenku a oční stíny, že ano? Možná vám tento nápad bude znít trochu bláznivě, ale pokud skutečně pospícháte a na nic jiného není čas, může i řasenka nebo oční stíny udělat velmi dobrou službu. Vezměte si oční stín, který je nejblíže podobný vaší barvě vlasů a ten jemně pomocí aplikátoru aplikujte do odrostů vlasů. Nositelky tmavých vlasů zase mohou sáhnout také po obyčejné řasence, kterou opět snadno obarví odrůstající vlasy u hlavy. Je však třeba pracovat velmi precizně a před odchodem několikrát zkontrolovat, zda na denním světle není tato kamufláž příliš patrná.

Pomoc v drogerii

Máte-li čas zaskočit si do drogerie, máte v podstatě vyhráno. Dnes se dá snadno sehnat celá řada dočasných prášků, sprejů a korektorů, které efektivně zakryjí šedé kořínky i nehezké odrosty. Není však dobré používat toto řešení příliš často. Tyto přípravky bývají totiž odolné i vůči vodě a teplu a může být trochu problém dostat je pak z vlasů pryč. Proto tento způsob volte spíše jako nouzové řešení.

Pro odvážné

Odvážné ženy se mohou pustit do domácího barvení. Doporučujeme to však pouze i tmavých odstínů černé a hnědé. Červené tóny nechte raději až na kadeřníka a už vůbec se nepouštějte do odbarvování a zesvětlování. Vaše vlasy by mohly zažít velmi nepříjemný šok, což by mohlo vést až k lámání a krepatění vlasů. Barvení je poměrně náročný proces i s dnešními kvalitními barvami, ale pokud už v tom máte nějakou praxi, můžete se do toho pustit i v domácím prostředí.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button