Spolupráce

Vyberte si šipky, se kterými vám házení půjde skoro samo

Hraní šipek je oblíbenou zábavou nejen v barech nebo hospodách. Mnoho lidí se mu věnuje i na poměrně profesionální úrovni. A k tomu je samozřejmě nezbytné pořádné vybavení, které vám umožní podávat ty nejlepší výkony. Asi nebude žádným překvapením, že především šipky musí splňovat určité parametry a kritéria. Poradíme vám, podle čeho šipky vybírat a na jaké parametry se zaměřit.

Zaměřte se na hroty

Klíčovou roli hrají právě hroty. Není až tak podstatné, zda zvolíte nejpoužívanější šipky 18g, nebo vyberete některý jiný model. Vždy je nutné ohlídat si, že se hroty hodí na terče, na které chcete cílit. Elektronické terče obvykle vyžadují plastové hroty. Pakliže ale máte klasický terč ze sisalu, určitě je nejlepší pořídit si kvalitní šipky s ocelovými hroty. Ty jsou logicky těžší, ale právě to z nich dělá ideální model pro profesionály, které umí jejich váhu při hodu perfektně využít. Kvalitní šipky nakupujte na profesionálních e-shopech, kde najdete tu nejširší nabídku.

Vyberte si správné tělo

Neméně podstatnou částí šipky je také její tělo. Ty kvalitnější mívají tělo z mosazi, případně ze slitin wolframu. Samozřejmě to ale není jediné řešení – dnes je sortiment vybavení na šipky natolik široký, že snadno zakoupíte také lehčí i těžší varianty. Celkově se běžné rozpětí hmotnosti šipek pohybuje od 12 do 28 gramů, ale ty 18gramové jsou považovány za nejuniverzálnější a nejvhodnější. Dovedou držet směr letu a dobře se s nimi hází.

Jaké letky?

Mezi základní parametry šipek patří také letky. Právě díky nim dovede šipka udržet směr letu, tedy můžete snadno a přesně mířit. Obecně lze říct, že pokud používáte těžší šipky, je vhodné vybírat také širší a větší letky. Někteří profesionální šipkaři si však své šipky vyvažují a připravují sami a různě možnosti kombinují pro dosažení optimálního výsledku.

Zdroj náhledového obrázku: Pixabay

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button