Péče o těloPřírodní léčba

Směs citronové šťávy s himálajskou mořskou solí může pomoci na migrénu

Bolest hlavy je často nepříjemná a svazující. Pokud je bolest opravdu velká, často může mít vliv na váš běžný život, znemožní vám každodenní úkoly, které se s neustálou a silnou bolestí často zdají obtížné. Bolest hlavy a migréna má často doprovodné příznaky a celkově vás může „vyřadit z provozu“ klidně i na několik dní. Ne všem pomohou běžné léky. Jak tedy migrénu zastavit a utlumit?

Problémy s migrénou

Migréna je obvykle horší než typická bolest hlavy. Mohou se objevovat také další příznaky jako nevolnost, závratě, rozmazané vidění, citlivost na světlo, citlivost na zvuk a další a další problémy. Běžné léky nemusejí vždycky zabrat a vy přesto stále hledáte něco, co by vám pomohlo migrénu zmírnit či ji úplně zastavit?

Tento recept může pomoci při migréně a to během několika minut. Je to jednoduché, stačí vám k tomu jen dvě ingredience. Má vliv na bolesti, které se objevují během migrény, nemá žádné vedlejší účinky a jeho příprava vás nestojí moc peněz. Chcete si i vy ulevit od bolestivé migrény? Pak vyzkoušejte tento recept.

Ingredience:

  • 2 čajové lžičky himálajské soli
  • Šálek vody
  • Šťáva z citronu

Postup:

Vymačkejte šťávu z citronu, přidejte dvě čajové lžičky himálajské soli a šálek vody. Vše pečlivě smíchejte a vypijte. Počkejte pár minut, abyste zjistili, jak vám tento recept může velmi dobře pomoci.

Jaká pozitiva přináší himálajská sůl?

Himálajská sůl obsahuje 84 minerálů, prvků a elektrolytů z celkem 118 prvků známých vědě. Jde tedy o skvělou přísadu pro léčení mnoha nemocí. Napomáhá udržovat tělo v rovnováze, zvyšuje imunitní systém, energetickou hladinu. Dále pomáhá bránit svalovým křečím, snižuje krevní tlak, zlepšuje cirkulaci, podporuje vstřebávání živin, zvyšuje hydrataci, odstraňuje toxiny z lidského těla a mnoho dalšího.

Jedním z nejpozoruhodnějších přínosů, které himálajská sůl pro lidské tělo má, je, že velmi dobře funguje na migrénu. Himálajská sůl pomáhá zvyšovat hladinu serotoninu v krvi, což napomáhá snižovat bolesti hlavy při migréně. V kombinaci s těmi správnými ingrediencemi skvěle funguje.

Jaká pozitiva přináší citronová šťáva?

Citronová šťáva poskytuje úlevu od různých nemocí jako například od úzkosti, napětí nebo únavy. To všechno totiž může vést k nepříjemným bolestem hlavy. Klíčovým důvodem pro vznik migrény často může být nedostatek draslíku. Právě citronová šťáva je dobrým zdrojem tohoto minerálu, který pomáhá zmírňovat bolestivé napětí.

Klasické léky možná mohou pomoci (i když ne vždycky). Je ovšem lepší vyzkoušet také přírodní léčbu na migrénu. Je spousta velmi dobrých bylinných prostředků, které umí na migrénu také účinkovat. Mnohé z nich jsou dokonce podpořeny vědeckými studiemi.

Devětsil – má protizánětlivé a antispasmodické vlastnosti. V jednom experimentu se ukázalo, že u 82% pacientů se zlepšila migréna po konzumaci devětsilu.

Ginko Biloba – Ginko zvyšuje kyslík a průtok krve do mozku a bylo zjištěno, že zlepšuje kognitivní fungování, ale také zmírňuje bolesti hlavy.

Meduňka lékařská – meduňka lékařská je považována za velmi účinnou při léčbě migrény. Umí rozšiřovat krevní cévy, což pomáhá zmírnit bolesti hlavy při migréně.

Kozlík lékařský – kozlík lékařský nemusí až tak úplně pomoci při léčbě migrény jako takové, ale napomáhá odvrácení úzkosti, která je považována za jeden z hlavních faktorů, které mohou mít vliv na migrénu.

Vrba – používala se tisíce let při léčbě zánětlivých a bolestivých stavů, stejně jako se využívala při bolestech hlavy. Obsahuje salicin, který má protizánětlivé vlastnosti a funguje skvěle proti bolesti.

Zázvor – zázvor obsahuje silné sloučeniny, které pomáhají zmírnit otok, bolesti a napětí. Ty obvykle způsobují bolest hlavy. Má protizánětlivé vlastnosti, které inhibují aktivity prostaglandinů, které mají důležitou roli při výskytu bolesti hlavy.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button