Péče o tělo

Probudíte se a nemůžete se hýbat? Možná trpíte spánkovou obrnou

Mnoho lidí na celém světě zažili tento podivný stav. Během noci se probudíte a rádi byste se otočili na druhou stranu, ale nejde to. Nemůžete hýbat rukama ani nohama. Jste přilepeni k matraci. Poté máte pocit, že se něco pohybuje ve tmě. Zkusíte vykřiknout ze spaní, ale nejde to. Začnete se dusit a při posledním nadechnutí se najednou můžete hýbat. Právě jste se seznámili se spánkovou obrnou.

Kde se vzala spánková obrna

obrnouTato nepříjemná zkušenost je známá, jako spánková obrna. Jedná se o jeden z nejděsivějších zážitků, které můžete mít. Nepropadejte však panice, existuje jednoduché vysvětlení. Dříve, než bylo logické vysvětlení, se spánková obrna vydávala za démony a duchy. Nyní víme, že tomu tak není. Tento jev nastává v momentě, kdy je mysl vzhůru, ale tělo ještě spí. Občas se tomu tak děje při usínání, ale mnohem častěji v momentě, kdy se chcete probudit.

V tomto momentě je tělo v určitém bodě mezi sněním a bděním. Kvůli tomu zažívá ty hrozné věci. Důvody spánkové obrny jsou přirozené. Nastává v režimu, kdy je mozek ve fázi REM – tedy při snění. Strašidelné stíny ve vaší ložnici nejsou skutečné. Jedná se o halucinace. Je to proto, že vaše mysl stále sní.

Jak se zbavit spánkové obrny

obrnouJak se zbavit spánkové obrny? Příčiny, které spouští spánkovou obrnu, je hned několik. Máte dostatek spánku? Jste nervózní? Máte stres? Koukáte se před spaním na strašidelné filmy? Všechny tyto faktory mohou způsobit spánkovou obrnu. Takže pokud se vám něco z toho děje, před spaním si vyhraďte chvilku pro relaxaci. Meditujte, zhluboka dýchejte a snažte se hodit starosti za hlavu. Další možností, proč máte tyto potíže je dědičnost nebo léky. Jestliže užíváte léky, můžete to způsobit spánkovou obrnu. Poraďte se svým lékařem a konzultujte s ním problém se spánkovou obrnou.

Nyní víte, co vám způsobuje noční můry a děsy. Nejedná se o tajemného ducha, ale o spánkovou obrnu. Nebojte se, trocha relaxace vás zbaví problému.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button