Spolupráce

Ženy v ženšenu. Příběh podnikání v korejské kosmetice

Ženšen je odpradávna považován za zázračnou rostlinu a zejména v Asii má dlouhou tradici nejen v léčitelství, ale také kosmetice. Právě korejský ženšen stál na počátku podnikání dvou žen, Lídy Drdákové a Lucie Havlíkové, které se rozhodly ženšenové produkty přivést i na český trh. A slaví úspěch dodnes – pod značkou Pure District budují milionový byznys.

Základem je kvalitní vstupní surovina

Aby byl ženšen skutečně tak účinný, jak se o něm říká, je nutné zpracovávat jen kvalitní a správnými postupy využité rostliny. Vystudovaná doktorka farmacie Havlíková a bývalá novinářka Drdáková přesně takový ženšen pod značkou Kombe do Česka přiváží. A na výsledcích je to vidět. Jejich produkty si oblíbily tisíce žen, které se opakovaně vrací, aby si doplnily své zásoby. Na vstupní surovině rozhodně nešetří, ale vložené investice se jim bohatě vrací.

Vlastní obchůdek

Z obchůdku v Budečské ulici na pražských Vinohradech se stal brzy hit a jejich produktové řady se začaly rozrůstat. Přibyl tak třeba ženšenové nápoj, shoty, marmelády či čokoláda. Ale zde to rozhodně nekončí. Pro zakladatelky je korejská kosmetika neboli K-beauty skutečným pokladem, a proto se vydaly i směrem výhradního zastupování některých značek tamní přírodní kosmetiky, a dokonce se odvážně pustily i do vývoje vlastních produktů. Už to tedy dávno není jen o ženšenu, ale v jejich portfoliu figuruje třeba i velice oblíbená a známá kosmetika Whamisa.

Bez kompromisů na kvalitě

Obě zakladatelky rozhodně neusnuly na vavřínech a neustále se dále vzdělávají a posouvají, aby i jejich byznys kvetl a zákazníci přibývali. Díky svým dlouholetým zkušenostem už mají v Koreji kontakty na tamní odborníky a odbornice, kteří pomáhají přetvářet jejich ambiciózní plány ve skutečnost.

Nové výzvy

Aktuální výzvou je například kolagen, který se v poslední době těší velké popularitě. Bohužel je ale faktem, že jeho vstřebatelnost orální cestou je velmi nízká. Společně s odborníky z Koreje ale našli řešení, které nabízí daleko lepší výsledky. Konečně tedy i v Česku můžeme mít produkty, které skutečně fungují. A je vidět, že zákazníci toto svou přízní dovedou ocenit.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button