Spolupráce

Fenomén Aspen: Lyžování s příchutí luxusu

Přímo v srdci státu Colorado leží malebné městečko Aspen. Jízdu v tamním prašanu přezdívaném champagne powder si dopřává nejen celá řada známých celebrit, ale zkrátka každý, kdo touží po nadstandardním zážitku z lyžování. Aspen totiž není jen o lásce k zimním sportům, Aspen je životní styl.

Lyžařský ráj v srdci Colorada

Celkem 510 kilometrů rozmanitých sjezdovek na ploše větší než 2 tisíce hektarů, krajina dosahující nadmořské výšky téměř 4 tisíce a více než 130 milionů korun investovaných do rozvoje střediska za posledních 6 let. To je Aspen v číslech. Lyžařský kolos se skládá ze 3 středisek – přímo nad městem se tyčí Aspen Mountain, v sousedství se nachází hřeben Aspen Highlands a největším americkým převýšením se pyšní Aspen Snowmass. Nezapomenutelný zážitek slibují sebevědomé skalnaté masivy i decentní hřebínky. I jízda po nich však pěkně odsýpá a žádné lážo plážo nečekejte.

Aspen uspokojí chutě i těch nejmlsnějších lyžařů

Přímo z aspenské promenády vás na vrcholek Sundeck doveze moderní kabina, v níž si během 14minutové jízdy stihnete vychutnat místní pečivo i romantické výhledy na zasněžené vrcholky. Jízda dolů po červené a modré vás pohltí svou dynamičností a pestrostí. Svahy se rovněž větví do několika černých boulových tratí, které oslní všechny freeridové jezdce. Zkrátka každý si přijde na své.

Zimní dovolená se vším všudy

Lyžařské gurmány do nejvyhlášenějšího skiresortu světa ovšem nepřitahuje pouze terén obklopený pohledným okolím. Jsou to právě i mimosjezdovkové aktivity, co činí z Aspenu fenomén. Městské uličky jsou doslova poseté útulnými kavárnami, stylovými bary s ještě stylovějším posezením i elegantními obchůdky, které zdaleka nelákají jen na suvenýry. Po celém dni stráveném na svahu si tak můžete vychutnat americkou pochoutku ve vyhřívaném iglú a siestu zakončit u střešního baru s vířivkou.

Za lyžování vedle Leonarda DiCapria si připlatíte

Je asi zřejmé, že lyžování ve středisku, kde si zimní radovánky užívá třeba hlavní star Titanicu nebo zpěvačka Katy Perry, asi nebude levnou záležitostí. Pokud do Aspenu vyrazíte v páru, týden vás vyjde zhruba na 130 tisíc korun. Čtyřčlenná rodina tam pak za týden lyžování bez obav nechá i přes čtvrt milionu korun.

Pokud Aspen není vyloženě vaším lyžařským snem, můžete vybírat i z mnoha krásných evropských skiareálů (třeba v Rakousku nebo Itálii), k jejichž návštěvě není nutné vyhrát v loterii nebo si brát půjčku. Pokud ovšem Aspen alespoň jednou navštívíte, okamžitě pochopíte, proč je tak snadné mu propadnout.

Zdroj obrázku: Shutterstock

Podobné články

Back to top button