Ostatní

Co se děje s vaším tělem, když omdlíte

Mdloby nebo ztráta vědomí je nepříjemný zážitek. A nemusíte zrovna padat do mdlob, stačí být svědkem této události. Přemýšleli jste někdy nad tím, co se děje s vaším tělem, když omdlíte? K ztrátě vědomí dochází v důsledku vad nervového systému, který neumožňuje dostatečný přísun kyslíku do mozku. Kyslík přichází do mozku krví a v případě, že se tok přeruší nebo je zpomalený, dochází k ztrátě vědomí.

Mdloby při pohledu na krev

mdlobyPřestože existuje řada zdravotních problémů a důvody, proč může člověk upadnout do bezvědomí, dnes si budeme povídat o mdlobách, které vznikají při pohledu na krev. Tento typ mdloby se nazývá vasovagální synkopa a nastává v důsledku nesprávných neurologických reakcí.

Tento stav se projevuje náhlým poklesem krevního tlaku v doprovodu bledé pleti, nevolnosti, zvracení, dušnosti, neschopnosti močit a dalších příznaků. K tomuto omdlení dochází především u mladých lidí nebo v důsledku poranění či traumatu. Přestože během ztráty vědomí dochází k přerušení normální činnosti těla, rychle se vše uvede zpět do normálu. Tělo se rychle probere ze šoku a vrací se zpět k svým činnostem.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button