Krása

Řekněte sbohem unavené a povadlé pokožce

Ženy neváhají utrácet stovky měsíčně za nejrůznější produkty podporující krásu, chodí ke kosmetičkám, na různé další procedury. Ovšem skutečně vše působí tak, jak slibují reklamy?

Problémy s pokožkou

Každá žena chce krásnou a jemnou pokožku, ale mnohdy se objevuje právě akné, jemné vrásky, černé tečky, ucpané póry a podobně. Kvalita pleti závisí na tom, jak se o ní staráte, ale také na tom, co všechno jíte, jaký životní styl je vám vlastní nebo v jakém prostředí žijete. Mnoho komerčních produktů může pokožku namísto výživy narušovat a ničit.

Chemikálie mají vliv na pleť, mohou mít nějaké ty vedlejší účinky. Naštěstí bývají kosmetické přípravky často nahrazovány domácími prostředky, které si můžete jednoduše vyrobit. Jde o produkty, které jsou na přírodní bázi, neobsahují žádné chemické látky, které by mohly mít vliv na pokožku. Dnes vám přinášíme přírodní recept na krém proti vráskám. Umí detoxikovat pokožku.

Krém, který pomáhá

Jemný a jednoduchý krém se sestavuje pouze ze dvou složek, z jedlé sody a kokosového oleje. Jde o složky, které mají silné protizánětlivé, antibakteriální a antifungální vlastnosti. Kokosový olej pomáhá odstraňovat póry, uklidnit pokožku a poskytuje pleti silné hydratační a antimikrobiální účinky. Může pomoci léčit kožní onemocnění jako je například ekzém nebo chronicky suchou kůže.

Může pomoci uzdravit rány, což je skvělé pro pleť, která je náchylná k akné. Jedlá soda zase reguluje hladinu pH pokožky, pomáhá léčit pupínky, akné a uklidňuje popáleniny od slunce. Zlepšuje také celkový stav pokožky. Jak si tento krém připravit?

Co budete potřebovat:

  • 2 polévkové lžíce organického kokosového oleje
  • 1 polévková lžíce jedlé sody (bez aluminia)

Jak postupovat:

Vezměte malou misku a smíchejte všechny přísady. Ty poté ihned aplikujte. Recept je uzpůsoben na jedno použití. Jakmile máte hotovou pastu, aplikujte na pokožku v krouživých pohybech. Nechejte na obličeji působit maximálně pět minut.

Pleť následně opláchněte teplou vodou a znovu můžete odstraňovat krouživým pohybem. Poté pokožku osušte čistým ručníkem. Kokosový olej by měl hydratovat pokožku, takže nebudete potřebovat žádný hydratační krém. Tuto metodu používejte maximálně dvakrát týdně.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button