Péče o tělo

Test se lžící trvá pouhých 60 sekund: Zkontrolujte stav vašich vnitřních orgánů

Tento test vás může upozornit na zdraví nebo naopak nemoc některé z orgánových soustav. Jednoduchý test se lžící pomůže zkontrolovat stav vnitřních orgánů. Potřebujete k němu jen lžíci, igelitový sáček a světlo. Chcete vědět, že je vše v pořádku? Revize dýchacího ústrojí, střev, metabolismu, ledvin i zubů je v případné diagnostice lékaře o určení dalšího postupu velmi užitečnou pomůckou.

Stačí jen lehce seškrábnout povrch jazyku v zadní části krku – laicky řečeno dostat z úst a povleklého jazyku trochu „špíny“. Lžíci s odběrem umístěte do plastového sáčku. Položte jí po dobu jedné minuty pod intenzivní světlo ze žárovky. Je to z toho důvodu, že světlo ze žárovky napomáhá růstu bakterií. Čím silnější je žárovka, tím viditelnější výsledky vám to přinese.

Odečet výsledků:

testPokud jste zdravý jedinec, vaše lžíce bude čistá. Když má však lžíce a její stěr podivnou barvu nebo dokonce podezřelý zápach, něco je v nepořádku. Může to být známkou časných problémů s dýchacím ústrojím, věstit onemocnění jater, ledvin či střev. Pokud se vám test se lžící v něčem nezdá a nejste si jistí, konzultujte svého lékaře.

Ze lžíce totiž může být cítit ovocná vůně, která by mohla znamenat, že trpíte metabolickou poruchou či ketoacidózou způsobující cukrovku. Setkáte-li se s nepříjemným zápachem podobnému čpavku, pak vás možná zlobí ledviny.

Test rozpozná špatný dech

Je také velmi užitečnou pomůckou k odhalení zápachu z úst. Neměli byste hned začít panikařit, protože zápach z úst nemusí hned značit, že trpíte na některé onemocnění vnitřních orgánů, ale jsou to třeba zuby, dásně nebo mandle.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button