DetoxikaceKrásaPéče o tělo

Šťáva z brambor funguje jako skvělý pomocník pro krásu. Pomůže hlavně s pletí

Brambory patří mezi zcela běžnou zeleninu, kterou konzumujeme velice často a nikdy by nás asi nenapadlo, že bude mít tak skvělé účinky. Vaříme je, pečeme je, smažíme a chutnají nám téměř na každý způsob. Je však škoda, abychom nevyužili i dalších účinků, které mají, a to zejména pro naši pleť.

Šťáva z brambor se po staletí užívá v přírodních receptech na péči o pleť. Pomáhá ji udržovat zdravou a svěží, dodává jí důležité vitamíny a minerály a bojuje se celou řadou obtíží, které mohou vaši pleť trápit. Všechno co potřebujete, je pouze nastrouhat si na jemno jednu bramboru, vymačkat z ní všechnu šťávu a máte hotový skvělý a účinný extrakt, který můžete použít kdykoli budete potřebovat.

Světlejší kůže

Mnoho lidí bojuje s tím, že jim věkem tmavne kůže. Nejedná se o nic hezkého, jsou to většinu větší či menší pigmentové skvrny, které vám hyzdí obličej, ale třeba také ruce nebo dekolt.

Brambora má sama o sobě zesvětlující vlastnosti a v kombinaci s citronovou šťávu její účinky ještě zesílíte. Smíchejte tedy šťávu z brambor ve stejném poměru se šťávou z citronu a řádně promíchejte. Tuto směs poté nanášejte na tmavá místa na vaší pleti a nechte asi 15 minut působit. Snažte se směs aplikovat přímo na postižená místa a ne na okolní pleť, abyste si ji zbytečně nepodráždili. Denní použití zajistí zesvětlení pigmentových skvrn a navrácení mladistvého vzhledu pleti.

Tmavé kruhy pod očima

Únava a nedostatek spánku nás trápí všechny. Jenže to se samozřejmě silně podepisuje nejen na našem zdraví, ale také na stavu naší pleti a na našem vzhledu. Kvůli nedostatku spánku a špatnému životnímu stylu stále více lidí trápí tmavé kruhy pod očima, které jsou navíc často doplněny vráskami nebo opuchlýma očima.

S tím vám opět může pomoci brambora. Stačí, když si ji nakrájíte na tenké plátky a položíte je přímo na zavřené oči a budete 15 minut relaxovat. Brambora vyživí oblast kolem očí a zesvětlí i tmaví kruhy. Vaše oči budou bez otoků a budou hned působit mladším dojmem. První pomoc před cestou do práce máte jasnou.

Čisté póry

Připravte si domácí masku, která vaše póry šetrně, ale účinně vyčistí a dopomůže vám k lepšímu stavu pleti včetně menšího výskytu pupínků a akné.

Šťávu z brambory smíchejte se lžičkou jedlé sody a vytvořte pastu. Tu poté naneste na celý obličej nebo jen na zanesené póry a nechte zaschnout. Poté smyjte s pomocí žínky nebo houbičky a pleť ještě dočistěte pleťovou vodou. Póry budou méně výrazné a pleť bude působit jasněji a svěžeji. Zbavíte se také přebytku mazu a dodáte pleti vitamíny.

Citlivé oči

Mnoho lidí trpí citlivýma očima, které se projevují tím, že otékají, jsou zarudlé, často slzí nebo svědí. Na vině může být alergie, ale i život ve znečištěném prostředí nebo celkové přetížení očí, které jsou neustále namáhány sledováním monitorů nebo televize

Takové oči se těžko ošetřují, protože jim nesedí jen tak nějaký produkt a mnoho výrobků může stav ještě zhoršit. Bramborová šťáva ale funguje velice dobře i na citlivé oči a pomáhá zlepšit jejich stav.

Ideální je smíchat bramborovou šťávu ještě se šťávou z okurku. Ten má také uklidňující účinky a pomáhá redukovat podráždění. Tuto směs naneste na oči a běžte na 20 minut odpočívat. Dbejte na to, aby se šťáva nedostala přímo do očí. Uvidíte skvělé výsledky a po dlouhodobějším používání se citlivost očí může ještě snížit a problémy vymizí.

Takže při příštím nákupu v supermarketu vezměte pytlík brambor navíc a použijte je pro péči o svou krásu. Péče o pleť je velmi důležitá, a když navíc vsadíte na přírodní produkty, můžete si být jisti, že své pleti a její kráse prospějete.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button